Ce compensații primesc românii care lucrează de Sfântul Andrei sau de 1 decembrie. Angajatorii trebuie să ţină cont de lege

Nicu Stan 30.11.2021, 08:07
Ce compensații primesc românii care lucrează de Sfântul Andrei sau de 1 decembrie. Angajatorii trebuie să ţină cont de lege

S-a aflat ce compensații primesc românii care lucrează de Sfântul Andrei sau de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Angajatorii trebuie să ţină cont de lege, întrucât aceste două zile, conform Codului Muncii, sunt sărbători legale când nu se muncește. Angajatorii care nu respectă legea riscă amenzi uriașe.

Cum trebuie compensații românii care muncesc de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Ce trebuie să știe orice salariat

Sfântul Andrei și Ziua Națională a României sunt sărbători legale, astfel că angajații, fie lucrători la stat sau la privat, beneficiază de zile libere. Cu toate astea, regula nu poate fi aplicată tuturor salariaților, motiv pentru care aceștia trebuie recompensați de către angajator.

Anul acesta, sărbătoarea de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României pică marți și miercuri, iar guvernul a hotărât să fie liberă și ziua de luni, 29 noiembrie, astfel că s-a făcut punte între weekendul trecut și cele două zile libere, românii beneficiind de o minivacanță de 5 zile.

Salariatii pot fi compensati si financiar
Salariatii pot fi compensati si financiar

Comunicatul Ministerului Muncii

”Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, anunța zilele trecute Ministerul Muncii li Protecției Sociale.

Ce salariați nu pot beneficia, de regulă, de zile libere atunci când este sărbătoare

Conform legislației în vigoare, angajatorii sunt obligați să acorde timp liber salariaților în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, însă există și categorii de angajați care trebuie să se prezinte la lucru în aceste zile.

În această categorie intră angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, precum și despre locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității.

Cum sunt compensați salariații care au muncit în zilele libere legale

În această situație, în care salariații sunt nevoiți să lucreze în zilele libere, angajatorii sunt obligați prin lege să acorde acestora compensații. În acest fel, pentru activitatea prestată în zile libere, salariații au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în viitoarele 30 de zile.

În cazul în care aceștia nu pot primi liber în alte zile, au dreptul de a primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază. De asemenea, angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca prestată în zilele libere sunt pasibili de amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe