Ce băuse, de fapt, bărbatul mort la Pitești din cauza brutalității polițiștilor. ”Așa vorbea el”

Cristian Cojocaru 17.04.2021, 14:06
Ce băuse, de fapt, bărbatul mort la Pitești din cauza brutalității polițiștilor. ”Așa vorbea el”

Știrea care a făcut înconjurul țării arăta că un bărbat din Pitești a fost brutalizat de polițiști în momentul în care au intervenit. Bărbatul din Pitești nu băuse înainte ca polițiștii să intervină și să facă stop cardio-respirator.

Ce băuse bărbatul din Pitești

Echipajele de poliție și de pompieri au intervenit după ce, un incident a fost anunțat la Terasa Dual, după ce o friteuză a luat foc. La fața locului se afla și un bărbat care nu apucase încă să consume cafeaua comandată și apa, iar polițiștii au intervenit cu brutalitate. În momentul imobilizării, bărbatul a făcut stop cardio-respirator și a decedat.

“Uleiul s-a scurs şi a început să ardă, una dintre ospătăriţe a turnat apă, iar asta a declanşat un scurtcircuit şi a sporit flacăra. De la uleiul ars, a fost mai mult fum decât foc”, a spus unul dintre martori, în timp ce un angajat al autogării a afirmat că „pompierii au folosit un extinctor obişnuit şi n-au avut mult de lucru”.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani a intrat în conflict cu polițiștii, însă un șofer de microbuz a afirmat că „nu băuse alcool, nu era beat, aşa era el, mai vorbăreţ. Vorbea mai ciudat, dar să ştiţi că era blând şi lumea de pe aici îl cunoştea”. În înregistrarea care a apărut în mediul online, se aude cum un polițist îl întreabă pe bărbat dacă să îi aducă apa și cafeaua.

Barbu Zaharia, bărbatul care a fost pus la pământ de către polițiști, trecea destul de des pe la terasele din zona autogării de Sud din Pitești. Unul dintre bărbații care lucrează la ghișeul autogării a afirmat că acesta trecea ”mai mult să se uite la oameni și să mai schimbe o vorbă”. Un tânăr șofer din autogară a menționat că ”părea un boscheta, dar să știți că nu era, hainele de pe el sunt mai jerpelite, dar sunt curate”.

Un barbat a afirmat ca politistii aplica des astfel de corectii in zona
Un barbat a afirmat ca politistii aplica des astfel de corectii in zona

Cine era bărbatul răpus la pământ

Barbu Zaharia era un pensionar, căsătorit și tatăl unui băiat. Acesta a lucra ca inginer în cadrul platformei petrochimice de lângă Pitești și locuia împreună cu soția într-un bloc din cartierul Prundu, chiar în apropiere de ieșirea spre A1.

„Ieşea din casă rar. El singur avea grijă de soţie, de când era la pat. Probabil ieşise să cumpere medicamente pentru ea. Îl ştiu de mulţi, mulţi ani şi niciodată n-a deranjat pe nimeni cu nimic, în bloc”, a spus unul dintre proprietarii unui magazin de lângă autogară care era și vecinul bărbatului.

Un locuitor al zonei a povestit că ”sunt bătăi în fiecare seară. Dar de murit, n-a murit nimeni până acum”, făcând referire la corecțiile aplicate de către polițiștii din zonă. Același bărbat a afirmat că „vin pe aici, dar nu mă duc niciodată la terasa aia. Acolo nu sunt lucruri curate. Când vine un domn aşa, mai bine îmbrăcat, chelneriţele îi fac semne dacă vrea şi fete. Dacă nu se înţeleg la bani, după aia, şi omul face scandal, imediat vine poliţia şi îl dă deoparte”.

Un angajat al autogării au spus că atunci când a vrut să filmeze, ”poliţiştii s-au repezit la mine, strigând că n-am voie. Ba am voie, le-am răspuns. Vedeţi bariera aceea? Cică strada asta, dintre terase şi autogară, e proprietate privată. De aceea, televiziunile care veniseră la incendiu n-au fost lăsate să treacă. Poliţiştii le-au ţinut acolo, la barieră. Erau trepiedele aliniate”.

„Toţi am auzit un poc!, atunci când l-au trântit. Ne-am uitat să vedem cu ce l-a lovit. Unul dintre poliţişt apucase o rangă de-a pompierilor. Nu ştiam ce poate fi zgomotul ăla, ce a făcut poc. Şi ne-am dat seama că el a făcut poc, când a dat cu capul de pământ. N-au mai apucat să-i pună cătuşele, că murise deja. Se auzeau poliţiştii strigând: Bă, l-ai omorât!”, a mai declarat vecinul lui Zaharia, potrivit libertatea.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI