Ce avere lasă în urmă Alexandru Arșinel. Familia lui nu va suferi lipsuri

Anca Manolica 29.09.2022, 20:06
Ce avere lasă în urmă Alexandru Arșinel. Familia lui nu va suferi lipsuri

Lumea artistică este mai săracă începând de astăzi. Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi, 29 septembrie, după o lungă agonie. Îndrăgitul artist avea 83 de ani și suferea de mai multe boli, stând mai mult internat în spital în ultima vreme. Iată ce avere lasă în urmă.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe patul de spital, la vârsta de 83 de ani. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru el, inima actorului fiind deja mult prea slăbită. A fost supus de două ori și unor intervenții pe cord deschis și, de asemenea, suferise și un transplant renal, în urmă cu câțiva ani.

Din păcate, starea sa șubredă de sănătate nu i-a mai permis să urce pe scenă, acolo unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale. Suferea mult din această cauză, însă s-a văzut nevoit să renunțe la teatru. Recent, el a fost internat de către fii lui într-un azil de lux, acolo unde beneficia de tratamente multiple.

„L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucurestiului. Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, spunea Cristian Arșinel, fiul actorului, pentru Impact.ro.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață
Alexandru Arșinel s-a stins din viață

Ce avere a lăsat în urmă marele actor

La începutul lunii iunie 2020, Alexandru Arșinel și-a completat declarația de avere, pe care a făcut-o publică (Vezi AICI întreaga declarație). Din aceasta reiese că actorul a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că oavea grijă de soţia bolnavă). Suma totală anuală a fost de 107.232 lei, adică 8.936 lei pe lună.

De asemenea, actorul era proprietarul a 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. Deținea și 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, dar şi un autoturism marca Toyota. Pe lângă acestea, fostul partener de scenă a regretatei Stela Popescu avea 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...