Ce avere deține Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani. Este mai bogat decât Regele Charles

Mihnea Tălău 24.10.2022, 21:34
Ce avere deține Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani. Este mai bogat decât Regele Charles

Rishi Sunak va deveni cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din epoca modernă, după ce a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator, având sarcina de a conduce o țară profund divizată printr-o recesiune economică care va lăsa milioane de oameni mai săraci. El va deveni primul prim-ministru britanic de origine asiatică din Regatul Unit și cel mai tânăr din ultimii 200 de ani. Sunak deține o avere faboloasă.

El își preia funcția marți, după ce va fi numit oficial de către rege

Rishi Sunak a câștigat competiția pentru conducerea conservatoare după ce rivala Penny Mordaunt nu a reușit să obțină suficient sprijin din partea parlamentarilor.

Sunak, un hindus practicant în vârstă de 42 de ani, este așteptat să își preia funcția marți, după ce va fi numit oficial de către rege.

El o înlocuiește pe Liz Truss, care a demisionat săptămâna trecută, la doar 45 de zile de la începutul tumultuosului său mandat de premier.

Sunak a urcat rapid în rândurile Partidului Conservator, devenind, în 2020, unul dintre cei mai tineri miniștri de finanțe, după cinci ani de la intrarea sa în parlament.

Când pandemia de COVID-19 a lovit Marea Britanie, Sunak a devenit unul dintre cei mai populari politicieni din țară, deoarece a fost lăudat pentru că a ajutat întreprinderile și muncitorii.

Numirea lui Sunak este o altă premieră pentru Marea Britanie – el va deveni primul prim-ministru al țării de origine indiană.

Răspuns la agresiunea Rusă. Marea Britanie crește cheltuielile pentru apărare cu peste 52 de miliarde de lire sterline

Sunak deține o avere fabuloasă fiind mai bogat chiar și decât regele Charles

Familia sa a emigrat în Marea Britanie în anii 1960, o perioadă în care multe persoane din fostele colonii ale Marii Britanii s-au mutat în țară pentru a o ajuta să se reconstruiască după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sunak a urmat cursurile Universității Oxford și ale Universității Stanford, unde a cunoscut-o pe soția sa, Akshata Murthy, al cărei tată este miliardarul indian N. R. Narayana Murthy, fondatorul gigantului de outsourcing Infosys Ltd.

Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra familiei lui Rishi Sunak şi în special asupra soției sale, Akshata Murthy. Tatăl acesteia este miliardar și proprietar al unei renumite companii de IT, iar cota ei în această companie este de 430 de milioane de lire sterline, ceea ce o face mai bogată chiar și decât regele Charles al III-lea. El este tatăl a două fete.

Averea combinată a familiei Sunak este estimată la 730 de milioane de lire sterline, scrie The Guardian.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...