Ce avere are Nelu Tătaru, viitorul Ministru al Sănătății. Nu deține mașină personală

Redacția IMPACT 26.03.2020, 13:17
Ce avere are Nelu Tătaru, viitorul Ministru al Sănătății. Nu deține mașină personală

După ce joi, Victor Costache a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Sănătății, propunerea pentru preluarea portofoliului este Nelu Tătaru, cel care până acum ocupa poziția de secretar de stat în cadrul aceluiași Minister.

Cine este Nelu Tătaru

Nelu Tătaru care deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății a fost propus joi pentru funcției de Ministru al Sănătății, după ce Victor Costache a anunțat că demisionează din funcție.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cel care va prelua interimatul la Ministerul Sănătății este originar din Vaslui și este un fost senator român, ales în legislatura 2012-2016 pe listele PNL. Din anul 2017 este președintele organizației PNL Vaslui, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților.

Cum arată declarația lui de avere a lui Nelu Tătaru

Potrivit declarației sale de avere, Nelu Tătaru deține două imobile, unul în București (97 de metri pătrați) și unul în Iași (83 metri pătrați). Cu excepția celor două apartamente dobândite prin cumpărare, Tătaru nu deține alte bunuri mobile, categorie în care ar fi incluse autovehicule sau alte mijloace de transport.

În ceea ce privește activele finaciare, Nelu Tătaru are 3 conturi curente, două în lei, în valoare de 151.840,71 și respectiv 139.209,22, precum și unul în euro- 5.456 de euro.

Declarația de avere a lui Nelu Tătaru
Declarația de avere a lui Nelu Tătaru

 

Nelu Tătaru, propus să preia Ministerul Sănătății

În noiembrie 2019, Nelu Tătaru a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, în Guvernul Orban. Joi, 26 martie 2020, Tătaru este propus pentru a prelua interimatul la Ministerul Sănătății, după demisia lui Victor Costache.

În contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19, Tătaru a devenit una din figurile centrale ale gestionării situației îmbolnăvirlor din România, despre care Ludovic Orban spune că stăpânește foarte bine procedurile.

„Am luat act de această demisie, îi voi transmite această demisie Președintelui Klaus Iohannis. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de măsuri benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg.

Îi voi propune domnului Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății, pe domnul Nelu Tătaru. (….) Stăpânește foarte bine procedurile, el se află acum la Suceava, urmând să revină în București pentru a discuta toate detaliile”, a declarat joi, premierul României.

De remarcat că Nelu Tătaru nu este un susținător al testării masive a populației, din informațiile furnizate până acum de mass-media, în concordanță cu declarațiile oficialului.

Urmăriți Impact.ro și pe