Ce au scandat ieşenii în timpul vizitei lui Florin Cîțu la Iaşi. Premierul, surprins de reacţie

Iancu Andreea 10.09.2021, 16:00
Ce au scandat ieşenii în timpul vizitei lui Florin Cîțu la Iaşi. Premierul, surprins de reacţie

Premierul Florin Cîțu a fost prezent astăzi la o întâlnire programată cu membrii PNL Iași înaintea alegerilor din partid. Din păcate, de la eveniment nu au lipsit incidentele. Un grup de câțiva ieșenii au scandat diferite mesaje în timpul vizitei lui Florin Cîțu la Iași, chiar în momentul în care politicianul se îndrepta către sala unde avea loc întâlnirea. Șeful Executivului a fost surprins de reacția celor prezenți la eveniment.

Mesajele pe care le-au scandat ieșenii în timpul vizitei lui Florin Cîțu la Iași

Vineri dimineață, 10 septembrie, prim-ministrul României a participat la o întâlnire organizată în cadrul PNL Iași, în care acesta urma să prezinte moţiunea cu care va candida la Congresul PNL din 25 septembrie, împotriva actualului președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. Din păcate, în timpul vizitei lui Florin Cîțu, ieșenii au scandat mesaje neașteptate pentru premier. Un grup de 15 persoane l-au întâmpinat pe oficialul român cu scandări de tipul: „Trădătorii, trădătorii” și „Rușine”.

Mai mulți colegi îl însoțeau pe prim-ministru în momentul în care, în fața clădirii unde a fost programată ședința liberalilor, ieșenii au reacționat la vizita lui Florin Cîțu. De asemenea, unul dintre protestatari a recunoscut că a ieșit în stradă pentru „a da un semnal că Moldova nu îl vrea pe Florin Cîţu”, în contextul în care șeful Executivului încearcă să obțină susținerea membrilor de partid din filiala Iași. În cadrul întâlnirii au participat și Costel Alexe, Nelu Tătaru, Alexandru Muraru, preşedintele liberalilor ieșeni, dar şi Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava.

Premierul solicită amendarea parlamentarilor AUR

În cadrul vizitei sale la Iași, Florin Cîțu s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care parlamentarii AUR, care l-au „bruscat” pe Florin Roman la prezidiul plenului, au omis să respecte legea. Aceștia nu au purtat masca de protecție, așa cum era firesc, în timp ședinței.

Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate, cred că m-am înșelat. Orice acțiune care încearcă să oprească campania de vaccinare trebuie sancționată cu fermitate de instituțiile statului. Ieri în Parlamentul României am văzut senatori și deputați fără mască. Le cer instituțiile statului să-i amendeze, nu se poate să avem așa ceva în parlament, acești parlamentari le cer oamenilor să respecte legislația dar ei nu respectă legislația, a precizat liderul Guvernului.

Fotoliul de prim-ministru, amenințat de moțiunea de cenzură. Ce intenționează să facă Florin Cîțu în acest sens

O moțiune de cenzură inițiată de AUR și USR-PLUS intenționează să îl elimine pe liderul Guvernului din fotoliul de prim-ministru. Șefii formațiunilor politice s-au arătat nemulțumiți de mai multe acțiune ale premierului din ultima perioadă, fapt care a dus la depunerea demisiilor miniștrilor din cadrul USR-PLUS. Pe de altă parte, premierul Cîțu a transmis o sesizare privind moțiunea de cenzură către Curtea Constituțională pentru a se asigura că toate procedurile au fost respectate.

În cazul în care CCR va da dreptate Guvernului, Florin Cîțu a declarat că va cere demisia președinților Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu și, respectiv, Ludovic Orban. Totodată, premierul s-a arătat convins de faptul că va primi câștig de cauză.

 Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președinților Camerei Deputaților și Senatului pentru ce au făcut în această perioadă, a afirmat Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...