Ce au găsit turiştii în locul în care a fost ucisă românca în Egipt. Chiar acolo fusese atacată de rechin

Ioana Bucur 16.07.2022, 13:56

Tragedia din Hurghada nu a fost uitată de cei care ajung în stațiunea preferată a românilor. În mediul online circulă un videoclip în care apar imagini cu ce au găsit turiștii în locul în care a fost ucisă românca în Egipt, chiar unde fusese atacată de rechin. Reacțiile oamenilor, de la revoltă la îngrijorare.

Ce s-a descoperit în locul în care a fost ucisă românca în Egipt

La începutul lunii iulie, Roxana Donișan, o româncă din Suceava, și-a pierdut viața în condiții cumplite. Femeia, care se bucura de o vacanță în Egipt, într-o stațiune ce a devenit una dintre preferatele românilor în ultimii ani, a murit sfâșiată de un rechin.

La aproape două săptămâni după tragedie, o înregistrare video a început să circule în mediu online, fiind distribuită pe Tik Tok. Un turist a mers până la reciful de corali din Hurghada, locul în care a fost ucisă românca în Egipt.

Spre surprinderea sa, locul nu a rămas neatins, oamenii aducându-i un omagiu Roxanei Donișan. Au lăsat acolo mai multe fotografii cu ea, dar și o icoană. Cel mai probabil, micile talismane au fost lăsate fie de apropiați ai săi sau de alți români aflați în vacanță în celebra stațiune.

Ce au găsit turiştii în locul în care a fost ucisă românca în Egipt. Chiar acolo fusese atacată de rechin

„Câte victime trebuie să mai fie?”

Clipul postat pe rețeaua socială a stârnit numeroase reacții din partea internauților.

„Nu înțeleg de ce mai e permis să facă și alți oameni baie acolo, câte victime mai trebuie să fie?”

„Acolo, în apa aia s-au mai băgat sute de oameni. Așa i-a fost soarta… Când intri acolo, îți asumi orice risc… Nu e la plaja hotelului, e excursie în larg”

„Eu am văzut salvamari punând steagul roșu, că era marea agitată și oamenii nu aveau treabă, intrau în apă și erau capabili să se certe cu salvamarii” – sunt doar câteva dintre comentarii.

Au apărut și primele informații legate de moartea româncei. Un activist de mediu di cadrul Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), organizaţie care a colaborat cu guvernatorul Regiunii Mării Roşii pentru analizarea tragediei, a dezvăluit la ce concluzie au ajuns oficialii.

„Moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”, scrie în raportul oficial, potrivit lui Nour El Din Farid, scrie Libertatea. De menționat că în document nu se precizează dacă e vorba de un rechin sau nu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...