Ce au găsit specialiştii în plicurile de ceai din comerţ. Pericolul este imens

Beatrice Dumitru 05.11.2021, 20:25
Ce au găsit specialiştii în plicurile de ceai din comerţ. Pericolul este imens

Ceaiul este o băutură foarte lăudată și apreciată pentru prorietățile sale. Acesta se bea în cazul unei probleme de sănătate, dar sunt și ceaiuri care ajută la slăbit. Dar, uneori, se întâmplă ca această băutură să nu fie ceea ce trebuie. O asociație pentru protecția consumatorilor trage un semnal de alarmă cu privire la conținutul pliculețelor de ceai.

Ce poate conține un pliculeț de ceai

Ceaiul a fost întrebuințat pentru prima dată de chinezii din provincia Yunnan. Era folosit atât la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. Un studiu realizat în acest an arată ce conțin, de fapt, pliculețele cu ceai, pe care le consumă foarte multă lume. Analiza s-a bazat pe etichetele a 20 de produse de răceală tip plic.

Ce au găsit specialiștii în plicurile de ceai din comerț. Pericolul este imens
Pericolul din pliculețele cu ceai.

Potrivit InfoCons, un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri. Și nu este totul. Cantitea de zahăr care se găsește în aceste plicuri poate fi de 87%. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile de răceală sunt: E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar de categoria coloranților sintetci azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor și potențiator de aromă).

Cine a descoperit ceaiul

O legendă populară spune că ceaiul a fost descoperit de împăratul chinez Shennong, în anul 737 î.Hr. În timp ce bea apă fierbinte dintr-un bol, la umbra unui copac, au căzut câteva frunze care au schimbat culoarea apei.  Acesta a fost plăcut impresionat de miros, dar și de gust.

O altă legendă spune că, de fapt, ceaiul a fost descoperit de Bodhidharma, fondatorul școlii budiste Zen, din vremea dinastiei Tang. Există patru tipuri de ceai: alb,  verde, negru și oolong. Producția anuală de ceai din lume este estimată la 3,15 milioane de tone.

Urmăriți Impact.ro și pe