Ce au găsit poliţiştii de la Frontieră în portbagajul unui bolid de lux întrece orice imaginaţie. Şoferul încerca să iasă din România

Badea Violeta, Diana Dumitrache 07.09.2021, 18:21
Ce au găsit poliţiştii de la Frontieră în portbagajul unui bolid de lux întrece orice imaginaţie. Şoferul încerca să iasă din România

Ghinion teribil pentru un bărbat care a încercat să iasă din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Acesta s-a prezentat pentru formalități de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, iar polițiștii au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Ce au găsit oamenii legii în portbagaj întrece orice imaginație!

Un bărbat suspect a vrut să iasă din țară, dar a fost întors din drum de către polițiști

Un bărbat a încercat să iasă din România cu aproape jumătate de milion de lire sterline. Banii au fost găsiți de polițiști în portbagajul bolidului de lux pe care îl conducea acesta. Șoferul voia să părăsească țara luni, 6 septembrie.

Ghinionul lui a fost că a trebuit să se oprească la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pentru a prezenta toate formalitățile de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară. Acesta conducea un bolid de lux înmatriculat în România și era însoțit de un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

Oamenii legii au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și au descoperit nu mai puțin de 483.740 de lire sterline. Banii erau ascunși în cutii din carton, lipite cu bandă adezivă.

,,Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de polițiști.

Barbat prins in timp ce incerca sa fuga cu jumatate de milion de lire sterline
Barbat prins in timp ce incerca sa fuga cu jumatate de milion de lire sterline

Ce a declarat cetățeanul turc

Suma de 483.740 lire sterline a fost confiscată de oamenii legii, iar cetățeanul turc a fost adus în fața anchetatorilor. Acesta a spus că banii sunt îi aparțin, dar nu a prezentat documente care să ateste acest lucru. Astfel, cercetările vor continua, iar cazul a ajuns pe masa Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Bărbatul este suspect de evaziune fiscală și spălare de bani.

,,La cercetări, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de polițiști.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...