Ce au găsit poliţiştii americani în buzunarul unei cerşetoare din România. Au rămas interzişi

Beatrice Dumitru 05.11.2021, 21:10
Ce au găsit poliţiştii americani în buzunarul unei cerşetoare din România. Au rămas interzişi

Cerșetoria este o activitate din care se câștigă foarte mulți bani, nu de azi de ieri, ci dintotdeauna. Oamenii dau bani cerșetorilor, fiind impresionați de poveștile acestora. O româncă prinsă la cerșit în New Jersey (SUA) i-a lăsat fără cuvinte pe polițiști când au văzut ce avea în buzunare.

Ce avea româca în buzunare

„Mâna care nu spune o poveste, nu primește nimic,” este replica celebră din filmul Filantropica al lui Nae Caranfil, care se potrivete perfect cu cazul cerșetoarei din România. Dorina Căldăraş reușea să-i impresioneze pe trecători pentru a-i da bani spunându-le că are acasă un bebeluș. În realitatea, era foarte bogată.

Polițiștii au fost impresionați de ținuta pe care o purta femeia la cerșit. Dorina Căldăraş era încălțată cu cizme Michael Kors de 265 de dolari, avea geantă Coach de 500 de dolari și un telefon în valoare de 1.000 de dolari. Acesta avea și 500 de dolari în buzunar. Românca a recunoscut în fața polițiștilor că facea parte dintr-un grup de femeie care erau aduse zilnic la cerșit.

Ce au găsit poliţiştii americani în buzunarul unei cerşetoare din România. Au rămas interzişi
Cerșetoarea care i-a uimit pe polițiștii americani. Sursa foto: Facebook/ Township of Union NJ Police Department

Am un bebelus. Vă rog, în numele lui Dumnezeu, ajutați-mă să cumpar scutece și lucruri pentru copil”, scria pe o pancartă pe care o ținea în mână cerșetoarea.

Femeia cerea bani pentru copilul ei, însă colegii noştri i-au atras atenţia că are o geantă de 500 de dolari, câteva bijuterii şi un iPhone X nou şi că nu pare a fi într-o situaţie financiară disperată. În urma investigaţiei, ea a recunoscut că, alături de alte câteva femei, au fost lăsate în New Jersey pentru a afişa pancarte prin care să ceară milă

 Românca, protagonista mai multor materiale de presă

Dorina Căldăraş a fost reținută de autoritățile din New Jersey. Ea a devenit protagonista mai multor materiale de presă din America. După această întâmplare, polițiștii au făcut apel la cetățeni să nu mai încurajeze cerșetoria și să nu mai dea bani cerșetorilor.

Este frumos să fii milostiv, dar nu este o idee bună să dai bani unei persoane de pe marginea drumului care ţine un afiş în braţe. Dacă vezi că cineva are nevoie de ajutor, poţi să suni la poliţie şi agenţii vor răspunde şi aprecia ce e de făcut”, a fost mesajul transmis de autorități.

Urmăriți Impact.ro și pe