Ce au găsit angajații STB atunci când au făcut curățenie într-un autobuz din București. Imaginile sunt uluitoare

Stan Filon / 23.11.2020, 12:25
Ce au găsit angajații STB atunci când au făcut curățenie într-un autobuz din București. Imaginile sunt uluitoare

Odată cu închiderea cluburilor, a restaurantelor și a barurilor, din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus, se pare că tinerii au fost nevoiți să-și găsească alte locuri călduțe unde să bea o bere și să socializeze cu prietenii. Aceștia se pare că-și dau întânire în mijloacele de transport în comun STB.

Ce gunoaie au găsit angajații STB în mijloacele de transport în comun

Cel puțin așa se vede după ce STB a emis un comunicat în care arată ce s-a găsit în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Capitală, după igienizare. Mormane de pet-uri de bere, cutii de suc, pungi de semințe și tot felul de mizerii și alte ambalaje lăsate în urmă de călătorii certați cu bunul simț. Imaginile surprinse sunt doar dintr-un singur autobuz!

”STB a desfășurat un amplu program de igienizare și dezinfectare a 736 de vehicule din parcul circulant. Mai exact, au fost igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie”. Jurnalistul Vitalie Cojocari a strâns mai multe fotografii cu resturile găsite în mijloacele de transport și le-a postat pe Facebook.

Calatorii lasa gunoaie in mijloacele de transport in comun din Bucuresti
Calatorii lasa gunoaie in mijloacele de transport in comun din Bucuresti

Pet-uri, doze de suc și de bere, hârtii, ambalaje, lăsate în urmă de călătorii certați cu bunul simț în mijloacele de transport în comun

”La un moment dat am pus o groază de instantanee în care v-am arătat cât de multă mizerie e în transportul în comun din București. Multă lume spunea atunci, pasagerii sunt de vină că fac această mizerie. Și aveau dreptate. Nu vine nimeni din Olanda, Franța, Germania sau Rusia să transforme autobuzele noi în troace de porci.

Vedeți câtă mizerie scoate dintr-un autobuz un angajat al STB. Câte doze, PET-uri, hârtii. Este greu să convingi bucureștenii să circule cu transportul în comun când știu câtă mizerie e acolo. Bun, dar ce este de făcut? Am pus în repetate rânduri întrebarea asta tuturor directorilor STB care s-au perindat în funcție.

Răspunsul a fost invariabil, amenzi. Multe amenzi. Ok. De ce nu se dau? De ce nu vedem pasageri amendați pentru mizeria pe care o lasă în urmă? Mai ales că există camere de supraveghere, mulți ar putea fi identificați ușor.
Răspunsul nu a mai fost simplu. De fiecare dată s-a invocat neputința, lipsa de personal, imposibilitatea colaborării cu poliția locală și multe altele. Voi ce ziceți? Amenzile ar rezolva situația? Trebuiesc date ori ba?”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI