Ce au găsit anchetatorii pe explozibilul de tip militar care a aruncat în aer autoturismul lui Ioan Crişan. Familia afaceristului, şocată

Stan Filon 04.06.2021, 13:01
Ce au găsit anchetatorii pe explozibilul de tip militar care a aruncat în aer autoturismul lui Ioan Crişan. Familia afaceristului, şocată

Anchetatorii au mai făcut un pas foarte important în cazul asasinatului la comandă din Arad, unde mașina omului de afaceri Ioan Crișan a fost aruncată în aer. Oamenii legii au făcut recent o descoperire foarte importantă pentru cursul anchetei.

Ce au găsit anchetatorii pe explozibilul de tip militar care a aruncat în aer mașina lui Ioan Crișan

Explozia din Arad a avut loc săptămâna trecută, iar până acum procurorii nu au făcut nicio arestare și pare că nici nu au un cerc de suspecți. Coincidență sau nu, un traficant important de țigări din oraș a dispărut fără urmă, imediat după asasinarea omului de afaceri din Arad.

Oamenii legii cercetează și această pistă, pentru a se vedea dacă dispariția traficantului Cosmin Mladin are vreo legătură cu moartea lui Ioan Crișan. O altă descoperire importantă făcută de anchetatori este detectarea a două urme de ADN chiar pe explozibilul folosit pentru aruncarea în aer a limuzinii omului de afaceri. 

Ce au gasit anchetatorii pe explozibilul de tip militar care a aruncat in aer masina lui Ioan Crisan
Ce au gasit anchetatorii pe explozibilul de tip militar care a aruncat in aer masina lui Ioan Crisan

Ce explozibil au folosit autorii asasinatului

Anchetatorii au descoperit că una dintre urmele de ADN aparține victimei, pe când cealaltă încă nu se știe a cui este. Ultimele informații venite pe surse arată că a fost vorba de o răzbunare și că au acționat mai multe persoane. Cu toate că au ”lucrat” foarte curat, au făcut, totuși, greșeli.

Aceștia au folosit explozibil de tip TNT, foarte puternic. Acesta mai este utilizat la dărămarea clădirilor. Specialiștii spun ca pachetul cu explozibil era cel mai probabil de mărimea unei poșete. Bomba este una de tip militar din fosta Iugoslavie şi montarea ei nu ar dura mai mult de un minut, spun experții. Autorii atentatului au făcut şi erori, descoperite de anchetatori.

Cel care a comandat asasinatul poate fi din altă țară

Autoritățile din țara noastră cooperează şi cu cele din alte state, deoarece nu este exclus ca cei care au pus la cale atentatul să fie din alte țări. Se știe că Ioan Crișan își trimitea camioanele foarte des în Bulgaria și Ucraina. Oamenii legii cercetează și o posibilă implicare a sa în contrabanda cu țigări.

Procurorii au observat pe înregistrările video că imediat după explozie la fața locului a venit presupusa amantă a omului de afaceri, Aurora Ardelean. Aceasta a venit însoțită de mai multe persoane și a stat pe o bancă, lângă scena crimei, înmărmurită de cele pe care le vedea în fața ochilor. Trupul neînsuflețit al lui Ioan Crișan rămâne la morgă până la finalizarea anchetei, iar soția și fiica sa sunt un munte de durere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...