Ce au făcut jandarmii din Timișoara atunci când au văzut șarpele de un metru și jumătate într-o scară de bloc. Scene fără precedent în România

Cristian Cojocaru 13.11.2020, 18:14
Ce au făcut jandarmii din Timișoara atunci când au văzut șarpele de un metru și jumătate într-o scară de bloc. Scene fără precedent în România

Jandarmii din Timișoara au fost chemați la un apel inedit. Astfel se face că, în scara unui bloc a fost raportată apariția unui șarpe exotic. Jandarmii au fost nevoiți să răspundă apelului și să intervină în a elimina posibilitatea unui pericol public.

Ce au făcut jandarmii din Timișoara

În urma unui apel, Jandarmii din Timișoara au fost nevoiți să intervină. Nu, nu este vorba despre unul dintre acele apeluri obișnuite. De această dată a fost vorba de ceva mai… exotic. Astfel se face că, în scara unui bloc din Timișoara a fost găsit un șarpe exotic. Jandarmii au intervenit ulterior pentru îndepărtarea reptilei.

Șarpele găsit face parte dintr-o specie originară din America de Nord. Mai concret, este vorba despre specia Pantherophi. Precauția jandarmilor, i-a făcut pe aceștia să caute inițial specia pe internet. În urma rapidelor cercetări, aceștia au stabilit că nu este un șarpe veninos.

„Un echipaj de Jandarmerie a fost solicitat să intervină, joi seara, pentru a îndepărta din scara unui bloc un şarpe cu o lungime de peste un metru şi jumătate, care în mod evident nu era autohton. Intervenţia a durat şase minute, doar pentru că primele patru au fost necesare documentării pe internet pentru a afla dacă reptila este veninoasă sau nu. Pe baza semnalmentelor, jandarmii au stabilit că este din specia Pantherophi, originară din America de Nord şi nu este veninos”, a comunicat Jandarmeria Timişoara, vineri, pe pagina de Facebook a instituției.

Jandarmii din Timisoara au ridicat un sarpe exotic dintr-o scara de bloc
Jandarmii din Timisoara au ridicat un sarpe exotic dintr-o scara de bloc

Nu se știe de unde a apărut

Jandarmii din Timișoara au luat astfel șarpele, punandu-l în siguranță într-un sac din plastic. O ipoteză ar fi că șarpele ar fi animalul de companie al unei persoane din zonă însă, la momentul actual nu este dovedit acest lucru. Dacă proprietarul nu își va revendica animalul de companie, acesta urmează a fi dus la grădina zoologică. Jandarmii au vrut să predea reptila grădinii Zoo din Timișoara, fiind refuzați de către administratorul grădinii. Până când lucrurile vor fi lămurite, șarpele rămâne în custodia sediului jandarmeriei.

Jandarmii au ținut totodată să facă un apel la cetățeni în care le cere acestora să ofere informații despre proprietar, în situația în care le dețin. Astfel jandarmii din Timișoara se pot lăuda cu o intervenție mai puțin obișnuită la care au luat parte. Până la soluționarea situației, aceștia pot considera că acum au și o mascotă a sediului. Rămâne de văzut dacă șarpele va fi revendicat sau dus la grădina zoologică pentru a fi admirat de către vizitatori, potrivit stirileprotv.ro

Urmăriți Impact.ro și pe