Ce au descoperit nişte ruşi după ce au dezasamblat o Dacia Duster. Cuvintele nu sunt deloc de laudă

Stan Filon 15.04.2021, 08:56
Ce au descoperit nişte ruşi după ce au dezasamblat o Dacia Duster. Cuvintele nu sunt deloc de laudă

Noul Duster a fost luat în vizor de bloggeri celebri din Rusia. Aceștia realizează bloguri auto, în care iau mașini și le dezmembrează pentru a vedea cât de bine sunt construite acestea. A venit rândul noului model Daciei Duster, care în Rusia se vinde cu sigla Renault!

Ce au descoperit nişte ruşi după ce au dezasamblat o Dacia Duster

Producătorii canalului de YouTube Club Service au decis să dezasambleze un noul Duster pentru a vedea cât de calitativ este asamblat şi câtă fiabilitate oferă. Auto-expert.md spune că bloggerii au demontat sistemul de propulsie şi suspensia vehiculului, după care au ridicat maşina pentru a analiza protecţia caroseriei.

Primul lucru care a captat atenţia specialiştilor a fost gravarea companiei româneşti Dacia pe mai multe panouri ale caroseriei Duster-ului, după care modelul a fost numit ”un fruct al iubirii francezilor şi românilor”. Imediat cum a găsit numele DACIA la interiorul SUV-ului, prezentatorul a spus că se așteaptă să găsească ”soluţii ţigăneşti”.

Ce au descoperit niste rusi dupa ce au dezasamblat o Dacia Duster
Ce au descoperit niste rusi dupa ce au dezasamblat o Dacia Duster

”Soluţii ţigăneşti”

Prima problemă menţionată a fost că sistemul de evacuare al SUV-ului nu poate fi dezasamblat, astfel încât, în cazul unei defecţiuni a oricărui element a acestuia, reparaţia va deveni extrem de dificilă, deoarece ar trebui demontat cu totul.

Realizatorul blogului respectiv a rămas cel puțin surprins când a descoperit că prinderea cablajului semnalizatorului de virare este prinsă cu bandă adezivă. Rusul a mai descoperit și un material izolant de o calitate dubioasă sub aripi, care în viitor ar putea să faciliteze apariţia ruginii, din cauza pătrunderii umidităţii. Bloggerul a ajuns la concluzia că în compartimentul motorului tratamentul anticoroziv în general lipseşte!

Renault vinde bine în Rusia

Mai mult, experţii au identificat urme de rugină pe arborele de antrenare al punţii spate, precum şi pe ştiftul cardanic. Singurul loc protejat de coroziune a fost podeaua şi dedesubtul SUV-ului, unde bloggerul nu a avut obiecţii.

Duster-ul ales de bloggerii ruși pentru a fi dezasamblat este echipat cu cu un motor diesel 1.5 litri volum de 109 cai putere, cuplat la o cutie mecanică cu şase trepte şi un sistem de tracţiune integrală. În Rusia, Renault Duster în cea de-a doua generaţie într-o versiune similară cu cea aleasă de bloggeri, poate fi achiziţionat cu circa 1 milion de ruble, echivalentul a circa 11.200 de euro.

Duster, Logan și Sandero s-au situat în aprilie în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate joi de Association of European Businesses (AEB). În Rusia însă aceste modele aparțin Renault, nu Dacia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...