Ce au descoperit anchetatorii în timpul căutărilor studentei dispărute din Sibiu. Sute de oameni cu câini și drone, implicați în misiune

Ana Anitoiu 02.03.2023, 13:30
Ce au descoperit anchetatorii în timpul căutărilor studentei dispărute din Sibiu. Sute de oameni cu câini și drone, implicați în misiune

O tânără în vârstă de 25 de ani, studentă în Sibiu, a fost dată dispărută, după ce familia ei nu a mai putut să o contacteze încă din 8 februarie. Sute de oameni o caută, joi, cu câini și drone, în Pădurea Dumbrava de la marginea oraşului. Anchetatorii au descoperit câteva lucruri.

Studenta, dată dispărută de fratele ei

Dispariția studentei în vârstă de 25 de ani, Angelika Claudia Maurer, originară din Brașov, a fost semnalată la 112 de fratele ei.

„Polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, de aproximativ zece zile, sora sa, Maurer Angelika Claudia, în vârstă de 25 de ani, ar fi plecat de la domiciliul său din municipiul Sibiu, jud. Sibiu, într-o direcție necunoscută, fără a mai putea fi contactată”, transmiteau în urmă cu trei săptămâni reprezentanții IPJ Sibiu.

Autoritățile au precizat că tânăra are înălțimea de 165 de centimetri, aproximativ 75 de kilograme, ochi verzi și păr șaten deschis, de lungime medie.

„Nu se cunosc articolele de vestimentație pe care tânăra le-ar fi purtat în momentul plecării și nici eventuale semne particulare. Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această femeie sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Studenta Angelika Claudia Maurer
Studenta Angelika Claudia Maurer

Ce au găsit anchetatorii

Misiunea de căutare a tinerei născute în Brașov a fost extinsă după ce anchetatorii au descoperit, 25 februarie, în Pădurea Dumbrava, câteva lucruri ale studentei între copaci.

„Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10:00, poliţiştii sibieni au declanşat o amplă acţiune de căutare a unei tinere, Maurer Angelika Claudia, în vârsta de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude şi cei apropiaţi”, a transmis IPJ Sibiu.

„La acţiune participă 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum şi peste 200 de voluntari din Asociaţia 4×4 Rescue, Asociaţia Crucea Roşie şi studenti ULBS”, a mai transmis sursa citată.

Anchetatorii au găsit, pe baza semnalului GSM, telefonul mobil al tinerei, precum și portofelul cu acte și cheile de la cămin, împrăștiate prin pădurea de la marginea orașului. Însă, până acum, polițiștii n-au găsit vreo urmă ce să indice că studenta ar fi fost victima unui act de violență, iar apropiații fetei susțin că aceasta nu și-ar fi făcut rău singură.

„Sunt angrenate foarte multe forțe (…) Am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru aviație, avem și voluntari cu drone. Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi. În zona respectivă a fost găsit buletinul ei, a fost găsit un telefon. Nu luăm în calcul posibilitatea de răpire. Luăm în calcul posibilitatea de a nu o mai găsi în viață”, a spus, miercuri, șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Căutările din pădurea de lângă Sibiu continuă cu 350 de polițiști, jandarmi, salvamontiști, câini de urmă și voluntari. Operațiunea este sprijinită și din aer, de un elicopter ce survolează zona.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...