Ce au decis anchetatorii, în urma audierilor la care a fost supus Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a dat declarații la Tribunalul București

bogdan 12.09.2019, 16:18
Ce au decis anchetatorii, în urma audierilor la care a fost supus Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a dat declarații la Tribunalul București

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost scos, joi – 12 septembrie, din închisoare și condus la Tribunalul București pentru a da declarații în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Astfel, Dragnea s-a aflat mai bine de o oră la audieri, în boxa martorilor, de la Tribunalul București.

Ce a făcut Liviu Dragnea în boxa martorilor din Tribunalul București

Zi importantă pentru Liviu Dragnea! Fostul lider PSD a fost scos, joi – 12 septembrie, din Penitenciarul Rahova și dus de oamenii legii la Tribunalul București, acolo unde trebuie să dea declarații într-un dosar în care Valeriu Zgonea este judecat.

Din informațiile prezentate de Mediafax, Dragnea a fost adus la Tribunalul București fără cătuşe. În fața anchetatorilor, acesta a venit îmbrăcat într-un costum breumarin, cămaşă albă şi cravată şi cu ochelari de vedere, iar la un moment dat s-a închinat în boxa martorilor din incinta instituției.

Ședința nu a fost publică, prin urmare jurnaliștii nu au avut acces la informațiile din acest proces, însă cu toate astea anumite detalii au scăpat din sala de judecată.

În dosarul în care Liviu Dragnea trebuie să dea declarații în calitate de martor, Valeriu Zgonea este acuzat de trafic de influență.
Potrivit procurorilor, faptele de care este acuzat fostul președinte al Camerei Deputaților au avut loc în perioada 2012 – aprilie 2013.

În acest interval, Zgonea ar fi beneficiat de foloase necuvenite după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secret de stat.

Valeriu Zgonea este judecat pentru fapte de corupție. Liviu Dragnea are calitatea de martor în acest dosar
Valeriu Zgonea este judecat pentru fapte de corupție

Ce s-a decis în urma audierilor

Procesul care a început, joi, în jurul orei 14, la Tribunalul București, s-a încheiat la ora 15:25.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru data de 10 octombrie. După audieri, Liviu Dragnea va fi condus la Penitenciarul Rahova.

”La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, arată procurorii anticorupţie despre acest dosar.

Urmăriți Impact.ro și pe