EXCLUSIV

Ce ascund cele 100 de tatuaje ale lui Zanni, câştigător Survivor 2021. Psihologii dezleagă misterul desenelor EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.07.2021, 19:11

Zecile de tatuaje de pe trupul lui Hubert Edmond Zannidache, proaspătul câştigător al emisiunii-concurs “Survivor”, nu aveau cum să treacă neobservate, devenind marcă înregistrată. Un psiholog a dat un verdict crunt, după ce a analizat, pentru impact.ro, simbolul desenelor: ”Este un strigăt de ajutor!”.

Zanni: ”Am tatuat pe mine numai sentimente”

Zanni s-a declarat în mai multe rânduri foarte mândru de tatuajele sale, care i-au oferit şansa de a ieşi foarte repede din anonimat.

“Am peste 100 de tatuaje. Am făcut 30 de tatuaje într-o singură săptămână. Dacă aveam bani, le făceam pe toate deodată. Am investit foarte mult în ele. Câteva zeci de mii de lei. Cel mai scump a fost unul de 1.200 de lei. Ele reprezintă revoltă, fiecare tatuaj este transcrierea unui sentiment, fie de frustrare, fie de revoltă. Am tatuat pe mine numai sentimente”, spunea el, cu câteva săptămâni înainte de a pleca în Republica Dominicană, pentru a participa la “Survivor” (Kanal D).

”Are pe trup un fel de murături, desene amestecate”

Însă, pentru artiştii tatuatori profesioniştii “forma” desenelor lui Zanni e una care trebuie evitată: “Ce văd la Zanni reprezintă un fel de , adică desene luate de peste tot şi amestecate. Semnificaţia tatuajului nu e asta. Tatuajul, care pentru mulţi este o pasiune, uneori dusă până la extrem, are de transmis un mesaj ţie şi celor din jur. Unul care trebuie să te inspire, neapărat, fiindcă într-un fel aşa s-a născut această artă!”, a declarat, pentru impact.ro, Costi Azoiţei, un artist tatuator de renume internaţional şi preşedinte al Asociaţiei Tattoo & Piercing Romania.

”Zanni are nevoie de un tatuator profesionist”

Costi Azoiţei îi recomandă insistent lui Zanni să apeleze, pe viitor, la serviciile unui profesionist.

“Sigur, nu e ieftină povestea asta. Un braţ, spre exemplu, desenat şi preparat ca la carte de un artist tatuator cu experienţă poate costa şi până la 5.000 de euro. Sunt necesare destule şedinţe consecutive în cele aproape două luni cât va dura realizarea întregului braţ, dar la final îmi va dreptate. Fiind că cei mai mulţi dintre cei care vin să-şi facă tatuaje nu au o idee clară de viitorul său tatuaj. Aici intervine cel care desenează.

El trebuie să găsească, dacă vreţi, povestea specială, pe care acea parte a corpului tău o va spune pentru totdeauna, din clipa desenării sale, semenilor tăi”, afirmă Costi Azoiţei, pentru impact.ro.

Ce ascund cele 100 de tatuaje ale lui Zanni
Cele 100 de tatuaje ale lui Zanni

”Atenţie mare, la ceea ce vă pictaţi pe corp!”

El spune că tatuajele înghesuite în primul pe gât sau pe antebraţe sunt un indiciu clar că tatuatorul nu e unul cu destulă experienţă în domeniu:

“Gâtul sau antebraţele sunt printre ultimele locuri pe care un tatuator cu experienţă se va grăbi să le acopere cu desene. Ele sunt un indiciu clar că treaba nu e una grozavă. Pentru cei interesaţi, pieptul şi umerii sunt cei dintâi pictaţi de către un profesionist. Apoi, antebraţele, iar la final gâtul. Zanni, după mine, are nevoie evident de un tatuator profesionist care să-i ofere cele mai bune sfaturi de acum înainte!”.

Azoiţei mai spune şi că nu trebuie uitat nici amănuntul după care tatuajul, odată făcut, e imposibil de şters. “Au apărut noile tehnologii cu laser care încearcă să şteargă desenele primite pe stratul dintre derma şi epiderma noastră, dar nu prea reuşesc decât să le albească într-un fel. Aşa că, atenţie mare, la ceea ce vă pictaţi pe corp!”, sună avertismentul specialistului în tatuaje.

”Tatuajul e o formă de a cere ajutor”

Pe de altă parte, psihologii spun că tatuajele reprezintă, de multă vreme, o formă de exprimare.

“Tatuajul e o formă de a cere ajutor celor din jur. Nu un ajutor direct, desigur. Dar un desen pe piele, organul care ne separă în mod evident de lume, indică că nu simt acceptaţi de cei din jur, de lume, că nu se simt iubiţi. Şi atunci încearcă să atragă atenţia în acest fel.

De obicei, cei tatuaţi duc cu ei diverse poveri. Chiar şi sportivii şi artiştii cu nume mare au aceste tare pe care le poartă cu ei, prin viaţă!”, a declarat, pentru impact.ro, psihologul Keren Rosner.

Zanni a crescut la orfelinat

Zannidache are o poveste de viaţă impresionantă. Abandonat într-un orfelinat, el a reuşit să supravieţuiască în condiţii dificile, fără a avea parte de iubirea părinţilor, dar a reuşit, prin multă muncă şi ambiţie, să-şi creeze un nume. Cu premiul câştigat la “Survivor”, în valoare de 50.000 de euro, el a anunţat că-şi va cumpăra prima casă.

Urmăriți Impact.ro și pe