Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare

Emanuela Pană 29.11.2020, 16:24

Zodiacul chinezesc a fost conceput cu scopul ca oamenii din antichitate, în mare parte analfabeți, să rețină anul în care s-au născut, asociind anii cu doisprezece animale comune și ușor de reținut. Care sunt acestea și ce semnificație are fiecare, în rândurile de mai jos.

Ce animale sunt în horoscopul chinezesc

Horoscopul chinezesc este compus din doisprezece animale, reprezentând anumiți ani, cu următorul ordin: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc. Anul nou chinezesc din 2020 a început pe 25 ianuarie și este anul Anul Șobolanului. De menționat că chinezii cred că horoscopul unei persoane îi influențează viața prin modelarea caracterului acesteia, dar și că oamenii posedă trăsături de personalitate asemănătoare cu animalul aferent.

Dacă sunteți interesați să aflați ce zodie aveți în zodiacul chinezesc, atunci trebuie să știți că astrologia chineză determină animalul zodiacal în funcție de ziua de naștere din anul astrologic chinezesc, care începe pe data de 14 februarie.

Zodiacul chinezesc (Huangdao sau DAI 黄 道 带) este cunoscut și sub denumirea de „naștere“ și „asimilare“, fiind, așadar, un mod prin care chinezii calculează anii și vârsta. Calendarul acestora este format cicluri de 12 ani, fiecare reprezentat de un animal. Există mai multe legende cu privire la modul în care a început tradiția zodiacului chinezesc, toate având o relație clară mitologia.

Una dintre cele mai răspândite spune că Împăratul de Jad ar fi luat hotărârea ca simbolurile spirituale ale horoscopul chinezesc să fie doisprezece animale – foarte importante deoarece China este o țară agricolă. Pentru a afla ce semnificație are fiecar semn în parte, vă invităm să ne citiți în continuare.

Citește și: Horoscop chinezesc 2021. Ce anunță anul Boului de metal pentru fiecare zodie în parte

Ce semnificație are fiecare animal

În continuare vom vorbi despre trăsăturile animalelor din zodiac. La fel ca și în astrologia occidentală, fiecare semn zodiacal este asociat unor trăsături aparte, după cum veți putea observa.

Cele 12 animale zodiacale chinezești și trăsăturile lor
Cele 12 animale zodiacale chinezești și trăsăturile lor

Șobolan

Acești nativi sunt sociabili, ambițioși, adaptivi, plini de viață și înțelepți. Cu toate acestea, în unele momente devin timizi și pot da dovadă de lipsă de concentrare și stabilitate. Din păcate, Șobolanii nu sunt buni lideri.

Bou

Nativii acestui semn zodiacal sunt inteligenți și încrezători în forțele proprii, fiind, totodată, lideri înnăscuți. Printre calitățile lor enumerăm sinceritatea, faptul că sunt răbdători și stabili. De asemenea, ei sunt și moraliști și încăpățânați, comunicând destul de greu cu cei din jur.

Tigru

Persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt politicoase, tolerante, inteligente și respectate de cei din jur. Cu toate acestea, au momente când sunt irascibili și dezinteresați de mai tot ce îi înconjoară.

Iepure

Acești nativi sunt caracterizați de modestie, amabilitate, îndurare, sensibilitate și bune maniere. De asemenea, Iepurii au un simț al umorului foarte dezvoltat. Printre defectele lor precizăm faptul că sunt foarte cheltuitori, indeciși și încăpățânați.

Dragon

Nativii acestui semn cred în forțele proprii, fiind romantici și plini de viață. Totodată, sunt inteligenți și au calități de lideri înnăscuți. În schimb, pot fi aroganți, nerăbdători și foarte încrezuți.

Șarpe

Atrăgători din fire, nativii acestei zodii știu să comunice eficient cu cei din jur, dând dovadă de înțelepciune și moralitate. Dacă vorbim despre defecte, aceste persoane pot fi foarte geloase, suspicioase și exagerat de zeloase.

Cal

Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt generoși, veseli și aventuroși, având totodată un simț al umorului dezvoltat. Cu toate că sunt persoane talentate și ușor de plăcut, ele pot fi uneori superficiale și nerăbdătoare.

Capră

Acești nativi sunt tandri, buni la suflet și politicoși, având, de asemenea, o minte ascuțită. Sunt înclinați spre artă și spre frumos, însă pot fi timizi, pesimiști și capricioși.

Maimuță

Persoanele născute sub acest semn sunt caracterizate ca fiind inteligente, pline de viață, flexibile și talentate, găsind mereu soluții pentru orice problemă. În schimb, pot fi geloase și egoiste.

Cocoș

Nativii acestei zodii sunt sinceri, gânditori, comunicativi și mai ales independenți. Cu toate acestea, pot întâmpina dificultăți în a-i aborda pe cei din jur. De asemenea, ei tind să creadă că dreptatea este mereu de partea lor.

Câine

Asemenea animalului, nativii acestei zodii sunt loiali, calzi, curajoși, responsabili și inteligenți. Ei inspiră încredere celor din jur, fiind realiști de cele mai multe ori. Printre defectele lor se numără lipsa stabilității și faptul că sunt deseori cârcotași la adresa altor persoane.

Porc

Persoanele născute sub acest semn dau dovadă de curaj, sunt sincere și galante și nu în ultimul rând tolerante. Excelează la capitolul optimism și urăsc conflictele. Din păcate, ele tind să fie naive și, totodată, impulsive.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...