Ce amendă uriașă riscă românii care merg cu animalele la plajă. Scrie clar în lege

Elena Avramescu 21.08.2020, 10:07
Ce amendă uriașă riscă românii care merg cu animalele la plajă. Scrie clar în lege

Veste proastă pentru toți cei care nu-și pot lăsa acasă animalul de companie atunci când pleacă în vacanțe. Prin urmare, dacă doriți să vă luați patrupedul pe litoralul românesc, o să vă loviți de câteva restricții care o să vă strice, cel mai probabil, vacanța.

Ce amendă uriașă riscă românii care merg cu animalele la plajă

În multe alte ţări europene există de mult timp plaje speciale pentru animalele de companie, însă, la noi, lucrurile nu stau chiar așa, astfel că riscaţi până 20 de mii de lei amendă pentru însoțitorul patruped. Până si la cazare o să întâmpinați probleme, fiindcă doar în 50 de hoteluri o să aveţi acces cu prietenii blănoși.

Spre exemplu, Bella, din rasa Shitzu, este de 9 ani oaspete de onoare într-un hotel, fiind aşteptată în fiecare an, iar proprietarii spun că deja se simte ca acasă. Însă Bella este norocoasă, fiindcă pe tot litoralul nostru, din cele 300 de hoteluri, doar 50 le permit turiştilor să-şi petreacă vacanţa alături de animalele de companie.

Ce amendă uriașă riscă românii care merg cu animalele la plajă
Amendă uriașă pentru românii care merg cu animalele la plajă

 “Nu toată lumea are posibilitatea să le lase cu cineva sau undeva în timpul vacanţei. Se percepe o taxă de 20 la sută din tariful unui preţ de cazare fără mic dejun” a declarat pentru ProTV, Alina Andreea Ghidion, recepţioneră.

De aceea, turiștii preferă să apeleze deseori la închirierea apartamentelor, pentru a nu mai întâmpina această problemă. Conform unei ordonanţe de urgenţă dată în 2006, în România, câinii de companie nu au voie pe plajă, cu excepție numai câinii poliţiei sau cei care însoţesc persoanele cu dizabilităţi.

“Câinele iese din apă se scutură, stropeşte alţi oameni, stropesc băuturile clienţilor aleargă prin nisip, dărâmă băuturile clienţilor, de asemenea mulţi clienţi sunt alergici la blana animalelor. Îşi fac nevoile, pe urmă copiii se joacă în nisip, pun mâinile în gură şi apoi iau tot felul de paraziţi. Şi totuşi plajele sunt pentru confrotul oamenilor şi nu pentru confortul animalelor“ a spus și Iulian Tache, administrator plajă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...