Ce afaceri are Titi Aur. Fostul pilot de Formula este un adevărat antreprenor

Emanuela Pană 25.11.2021, 09:41
Ce afaceri are Titi Aur. Fostul pilot de Formula este un adevărat antreprenor

Vi-l mai aduceți aminte pe Titi Aur, fostul mare pilot de raliu și expert în conducere defensivă? Bărbatul a devenit de curând și un adevărat antreprenor, pornind o afacere de la zero. În contextul pandemiei de COVID-19, Titi Aur s-a reorientat și a pus bazele unui business tradiţional în zona de producție, despre care veți afla mai multe în continuare.

Ce afaceri are Titi Aur, fostul pilot de la Formula

În timp ce unii au de pierdut de pe urmele pandemiei, alții se reinventează și dau startul unor afaceri profitabile. Este și cazul lui Constantin Aur, mult mai cunoscut ca Titi Aur, care a făcut pasul spre producție cu Artisan Gourmet, un brand de preparate din carne fără aditivi.

Businessul cu produse tradiționale are în spate o unitate de producție în Buftea, care oferă locuri de muncă pentru 11 persoane în prezent. Artisan Gourmet deține și două carmangerii în Capitală, având planuri de intrare şi în marile reţele de magazine.

Am deschis o unitate de producţie la Buftea şi două magazine în Bucureşti, unde facem produse din carne folosind ingrediente 100% naturale, le vindem în magazinele noastre şi vrem să intrăm şi în alte magazine“, a spus Titi Aur, într-un interviu acordat pentru zf.ro.

Fostul mare pilot a început afacerea de la zero, domeniul fiind unul nou pentru el, iar investiția s-a ridicat la un milion de euro.

Toată viaţa mi-am desfăşurat activita­tea în jurul unei părţi din economie destul de volatile, care se opreşte de fiecare dată atunci când economia are o problemă. Pandemia ne-a oprit activitatea mie şi celor 65 de colegi de la Academia Titi Aur, unde înainte făceam cam 2 milioane de euro pe an, iar acum suntem la 30% faţă de cum eram înainte de pandemie.

Văzând această situaţie, am decis să fac ceva sigur, aşa că am mers pe producţie, în zona de mâncare, neştiind nimic despre producţia de preparate din carne. Am deschis o unitate de producţie la Buftea şi două magazine în Bucureşti, unde facem produse din carne, le vindem în magazinele noastre şi vrem să intrăm şi în alte magazine“, a declarat bărbatul.

Citește și: Ce afaceri are Petrică Mâțu Stoian pe lângă muzica populară

Expertul în conducere defensivă este și un adevărat antreprenor

Constantin Aur a mai povestit că, pentru zona de producție, a închiriat o hală din Buftea, pe care a transformat-o ulterior în unitate de producție pentru industria alimentară.

Noua afacere a lui Titi Aur. Fostul pilot prosperă și pe vreme de pandemie
Noua afacere a lui Titi Aur. Fostul pilot prosperă și pe vreme de pandemie

În ceea ce privește condițiile de funcționare, acestea sunt foarte stricte potrivit spuselor lui Titi, care asigură că a mers pas cu pas pentru a obţine toate certificările necesare.

După cum spuneam și mai sus, în prezent, businessul Artisan Gourmet funcţio­nea­ză cu 11 angajaţi, însă expertul în conducere defensivă este de părere că, pentru a ajunge la capacitatea dorită, numărul optim ar fi de 30 de angajaţi.

Primul magazin a fost deschis anul trecut, în luna decembrie, în zona Calea Floreasca, iar cei ce i-au trecut pragul au fost încântați atât de felul în care arată produsele, dar mai ales de faptul că sunt 100% naturale, fără adaosuri sau aditivi. Pe lângă carne, printre produsele care se găsesc pe rafturile magazinelor Artisan Gourmet se numără și produse de bă­că­nie, vegetariene sau de post, brânzeturi și chiar dulciuri.

Atunci când a pornit businessul, nișa de cumpărători la care s-a gândit Titi Aur a fost aceea a persoanelor interesate de o alimentație mai sănătoasă, care preferă produsele 100% naturale în locul celor industriale.

Omul are de ales între un produs care arată plăcut la vedere, care este mai ieftin şi care are un termen de garanţie mai mare, adică produsul industrial, şi un produs natural. Nu îi vedem ca pe nişte competitori pe jucătorii mari din industria mezelurilor.

Ei sunt atât de bine tehnologizaţi, încât le-ar fi ar fi imposibil să se ducă şi să aleagă fiecare bucată de carne. Noi, fiind la un nivel foarte mic, reuşim asta şi vrem să mergem către această nişă mică, dar care eu cred că este în creştere“, a mai spus Constantin Aur, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...