Ce afaceri are Klaus Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu, Werner Keul. Tranzacţiile sunt de zeci de mii de euro

Beatrice Dumitru 02.11.2021, 15:34
Ce afaceri are Klaus Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu, Werner Keul. Tranzacţiile sunt de zeci de mii de euro

Klaus Iohannis și Werner Keul, șeful clubului de golf din Pianu, au o relație veche de afaceri, încă de pe vremea când președintele României era primarul orașului Sibiu. Cei doi au încheiat în 2005 o tranzacție cu un teren. Și în prezent, Klaus Iohannis primește bani de la Werner Keul.

Ce afaceri are Klaus Iohannis cu Werner Keul

În perioada în care era primarul Sibiului, Klaus Iohannis și-a crescut veniturile în urma unei tranzacții cu un teren agricol, pe care i l-a vândut lui Werner Keul. Este vorba de 5.000 de metri pătrați pentru care omul de afaceri a plătit opt euro pe metru pătrat. Astfel, președintele României a încasat suma de 40.000 de euro, potrivit articolului publicat în 2006 de Turnul Sfatului.

Ce afaceri are Klaus Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu, Kerner Keul. Tranzacţiile sunt de zeci de mii de euro
Klaus Iohannis, afaceri cu Werner Keul.

Și în prezent, cei doi au o relație de afaceri. Șeful clubului de golf din Pianu plătește chirie pentru firma sa, WK Group SRL, care are sediul într-unul din cele șase imobile pe care le deține Klaus Iohannis. În declarațiile de avere ale președintelui nu apare câți bani primește din chirie pentru fiecare imobil în parte. Însă, valoare veniturilor președintelui din chirii se ridică în acest an la 28.799 lei.

Cine este Werner Keul

Werner Keul este cetățean neamț, născut în comuna sibiană Slimni și emigrat în Germania. Acesta este asociat unic al firmei WK Group SRL, înființată în 1996. Firma are ca obiect de activitate proiectarea, dezvoltarea, construirea și valorificarea de proiecte, în special imobiliare, din domeniile industrial, civil și comercial.

Tot în perioada în care Klaus Iohannis era primar, Werner Keul a ocupat funcția de manager al clubului de fotbal FC Sibiu, echipă înființată chiar de el. Acesta a deținut și funcția de administrator al Clubului Economic German Transilvania. Klaus Iohannis îl lăuda pe amicul său pentru clubul de golf pe care îl deține în județul Alba și i-a îndemnat pe români să practice acest sport.

Urmăriți Impact.ro și pe