Ce a spus Prințesa Diana înainte să moară. Care au fost ultimele ei cuvinte

Elena Avramescu 07.08.2020, 15:47
Ce a spus Prințesa Diana înainte să moară. Care au fost ultimele ei cuvinte

Atunci când s-a aflat că „prinţesa inimilor” a murit într-un tragic accident, oameni de pe toate continentele au jelit-o, fiindcă a fost o persoană extrem de iubită și apreciată, datorită personalitații sale calde și blânde.

Ce a spus Prințesa Diana înainte să moară

Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină în anul 1977, iar zvonurile legate de modul în care s-a produs accidentul, daca a fost accident sau nu, continuă să apară și în ziua de azi. În urmă cu ceva timp, pompierul care i-a acordat primul ajutor a spus care au fost ultimele cuvinte pe care „prinţesa inimilor” le-a rostit cu doar câteva ore înainte de a muri.

Tragedia s-a petercut în noaptea de 31 august 1997, când Prinţesa Diana se afla pe pe bancheta din spate a unui Mercedes, stând lângă iubitul ei, Dodi al Fayed, fiul milionarului Mohammed al Fayed. În faţă se aflau şoferul Henri Paul şi bodyguardul lui Dodi, Trevor Rees-Jones.

La un moment dat, maşina a început să fie urmărită de paparazzi pe motociclete, astfel s-au obținut imagini cu prinţesa Diana în viață. După aproximativ două minute, şoferul a pierdut controlul maşinii din cauză ca a fost orbit de bliţurile fotografilor, astfel că s-a izbit puternic de un stâlp din tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Ce a spus Prințesa Diana înainte să moară
Ce a spus Prințesa Diana înainte să moară

Ultimele cuvinte rostite de Prințesa Diana înainte să moară

La locul accidentului a ajuns rapid un echipaj pentru acordarea primului ajutor, Prinţesa Diana fiind transportată la spital cu răni extrem de grave, iar la doar câteva ore trupul i-a cedat și a murit. Prințesa Diana avea 36 de ani și a lăsat în urmă doi copii îndurerați și marcați pe viață, pe Prințul William și pe Prințul Harry.

Singurul care a reușit să supraviețuiască teribilului accidentul a fost Trevor Rees-Jones, bodyguardul lui Dodi. Cel care a fost considerat vinovat de accident a fost şoferul Henri Paul, pe motiv că a condus cu viteză mare şi se afla în stare de ebrietate.

La 20 de ani de la accidentul care a marcat planeta, pompierul care i-a acordat primele îngrijiri medicale Prinţesei Diana în momentul accidentului de maşină, Xavier Gourmelon, a mărturisit care au fost ultimele cuvinte ale acesteia: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

„Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“, a mai spus acesta, potrivit clickpentrufemei.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...