Ce a refuzat să facă Raed Arafat în emisiunea lui Mihai Gâdea. Telespectatorii au crezut că nu aud bine

Ioana Bucur, Alexandru Teodorescu 15.09.2021, 14:55
Ce a refuzat să facă Raed Arafat în emisiunea lui Mihai Gâdea. Telespectatorii au crezut că nu aud bine

În ziua în care numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat, în doar 24 de ore, șeful DSU a fost rugat să ofere noi informații despre situația epidemiologică, însă discuția a luat o turnură neașteptată. Ce a refuzat să facă Raed Arafat în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Raed Arafat, reacție atipică în emisiunea lui Mihai Gâdea

De la debutul pandemiei de Covid-19 în România și impunerea restricțiilor și măsurilor de protecție pe care o parte din populație le-a contestat și chiar sfidat, Raed Arafat s-a obișnuit să fie pus în situația de a purta un dialog cu cei care îi contestă fiecare decizie luată.

Șeful DSU a intrat în direct, prin videoapel, în emisiunea lui Mihai Gâdea. N-a durat mult până când discuția cu senatoarea AUR Rodica Boancă s-a transformat într-o dispută. Totul a început în momentul în care Boancă a început să-l supună unui interogatoriu legat de pandemie.

„Aș fi vrut să vă întreb care este lista de medici virusologi care iau aceste măsuri (n.r. de restricție) pentru populație”, l-a întrebat senatoarea Boancă (AUR) pe șeful DSU.

Vizibil deranjat, Raed Arafat a făcut un gest neașteptat, necaracteristic lui, refuzând să mai continue dialogul lui membrul AUR și cerând chiar intervenția moderatorului.

„Nu am lista să v-o citesc. Este INSP, este grupul Tehnico Științific, dar mă scuzați, nu vreau să intru într-o discuție despre vaccinare cu dumneavoastră. Știu care sunt părerile dumneavoastră, le țineți la dumneavoastră. Eu știu care sunt părerile mele”, a spus Arafat.

Ce a refuzat să facă Raed Arafat în emisiunea lui Mihai Gâdea
Raed Arafat

„Am o rugăminte și pentru domnul Gâdea”

Până la urmă, dându-și seama, probabil, că dialogul cu Boancă nu va duce niciunde, senatoarea fiind reprezentanta unui partid care nu a sprijinit niciodată măsurile luate de autorități în contextul pandemiei, Arafat i-a spus lui Mihai Gâdea că nu mai dorește să primească întrebări de la invitată, doar de la el.

„Cine nu vrea să vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze. Vorbim în mod deosebit de instituții publice, unde avem personal pe care nu-l putem trimite acasă, să stea 10-14 zile în carantină, bolnav sau să moară, cum mi-a murit un coleg pompier acum câteva zile, de 44 de ani, de la Bistrița, nevaccinat, care a stat câteva zile în spital.

O soluție trebuie găsită, trebuie să existe, acolo unde avem expunere majoră. E o perioadă foarte dificilă pe care o vedem pe zi ce trece. Sunt cazuri reale care apar. Nu știm de mâine de va fi. La ATI avem aproape 700 de paturi. Avem deficit de personal. Dacă acesta cade victimă bolii, înseamnă că pacienții vor trebui să stea singuri și asta e grav.

Am o rugăminte și pentru domnul Gâdea: nu stau să discut cu dvs. pe aceste teme epidemiologice. Ne despart multe. Dacă sunt întrebări directe de la domnul Gâdea, dar cu dvs. nu intru în dialog”, a fost reacția ușor nervoasă a lui Arafat față de senatoarea AUR, luni seară, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...