Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „o să îl ucizi pe Zelenski?”. Mărturia fostului premier israelian

Beatrice Dumitru 05.02.2023, 16:22
Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „o să îl ucizi pe Zelenski?”. Mărturia fostului premier israelian

Fostul premier israelian Naftali Bennett a mărturisit într-un interviu că în primele săptămâni după invadarea Ucrainei de către Rusia a jucat un rol de mediator între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. De asemenea, a dezvăluit că l-a întrebat pe liderul de la Kremlin dacă are de gând să-l ucidă pe președintele Ucrainei. Ce i-a răspuns Vladimir Putin.

„Plănuiești să-l ucizi pe Zelenski?”

Fostul premier israelian Naftali Bennett a fost un intermediar în primele săptămâni ale conflictului ruso-ucrainean, fiind unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu președintele Vladimir Putin după declanșarea războiului. El a făcut o vizită fulger la Moscova, în martie anul trecut.

Deși eforturile de mediere ale lui Naftali Bennett nu au reușit să pună capăt vărsării de sânge din Ucraina, dezvăluirile sale aruncă o lumină asupra diplomației din spatele ușilor închise și a încercărilor de a pune capăt rapid conflictului. Într-un interviul de cinci ore, care a atins numeroase alte subiecte, Bennett a mărturisit că l-a întrebat pe Vladmiri Putin dacă intenționează să-l omoare pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „o să îl ucizi pe Zelenski?”. Mărturia fostului premier israelian

Am întrebat „Ce e cu asta? Plănuiești să-l ucizi pe Zelenski?” El a răspuns „Nu îl voi ucide pe Zelenskii”. Apoi i-am spus: „Trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că nu-l vei ucide pe Zelenski.” A spus „Nu îl voi ucide pe Zelenski”, a declarat Naftali Bennett pentru Associated Press.

Ce a vorbit cu Volodimir Zelenski

Fostul premier a mai afirmat că după întâlnire l-a sunat pe Volodimir Zelenski și i-a spus despre promisiunea lui Putin „Ascultă, am ieșit de la întâlnire, nu te va ucide”. El întreabă: „Ești sigur?” I-am spus: „100% nu te va ucide”.

Naftali Bennett a mai dezvăluit  că în timpul negocierilor mediate de el, Vladimir Putin a spus că încearcă să dezarmeze Ucraina, iar Volodimir Zelenski a promis că nu se va alătura NATO.

Naftali Bennett a fost premierul Israelului între 1 iulie 2022 – 29 decembrie 2022, fiind puțin cunoscut la nivel internațional. El a zburat la Moscova pentru întâlnirea cu Vladimir Putin în timpul Sabatului evreiesc, încălcându-și angajamentele religioase și punându-se în fruntea eforturilor globale de a opri războiul din Ucraina. Guvernul lui Bennett, care l-a trimis pe actualul prim-ministru Benjamin Netanyahu într-un scurt exil politic, s-a prăbușit în vară din cauza luptelor interne.

Israelul menține bunele sale legături cu Kremlinul considerând că sunt strategice în fața amenințărilor Iranului, dar se aliniază cu națiunile occidentale și încearcă să arate sprijin pentru Ucraina.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...