Ce a putut să spună Sebastian Colțescu într-un interviu. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Declarațiile senzaționale ale arbitrului

Andrei Cezar 04.10.2021, 16:14
Ce a putut să spună Sebastian Colțescu într-un interviu. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Declarațiile senzaționale ale arbitrului

Arbitrul român Sebastian Colțescu (44 ade ani) a fost protagonistul unui episod controversat în iarnă, la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Bașakșehir. El a fost implicat într-un scandal cu tentă rasistă, după ce a folosit o expresie considerată jignitoare la adresa unui jucător al formației din Turcia. UEFA a stabilit în cele din urmă că Sebastian Colțescu nu a avut intenția de a fi rasist atunci când l-a identificat pe Pierre Webo ca fiind ”ăla negru de acolo”.

Centralul român și-a încheiat activitatea internațională, însă arbitrează în continuare în fotbalul românesc. Într-un interviu acordat publicației Playsport.ro, Colțescu a vorbit despre greșelile pe care le-a făcut în cariera sa și a mărturisit cu sinceritate cu ce echipe din Liga 1 simpatizează.

Sebastian Colțescu, exercițiu de sinceritate. Cu ce echipe din Liga 1 simpatizează

Sebastian Colțescu este considerat unul dintre cei mai valoroși arbitri români. Arbitrează de mai bine de 14 ani meciuri de Liga 1, iar pe plan internațional a condus partide importante din UEFA Champions League, Europa League sau din cadrul tureneelor finale.

El a vorbit recent despre avantajele și dezavantajele profesiei de arbitru și a dat detalii inclusiv din viața personală. În privința deciziilor pe care le-a luat în timpul meciurilor, de-a lungul carierei sale, Colțescu a precizat că nu există niciuna pe care să o regrete pentru toată viața.

Absolut toate deciziile mi-au marcat viața. Și cele bune, și cele rele! Fiecare dintre ele a modificat lucruri în existența mea. Dar să știi că nu au fost decizii care să mă fi urmărit perioade lungi de timp, dincolo de influența lor pe moment asupra vieții mele.

Mi-am dat seama de mult că tot ce se întâmplă are un scop. Poate pe moment nu îl înțeleg, dar îl voi afla pe parcurs. Poate! Poate că răspunsul mă va face mai bun, mai târziu. De ce să regret, atunci? De ce să mă acopăr cu regrete? Poate sunt lecții care mă vor ajuta să fac bine.”, a spus Sebastian Colțescu pentru Playsport.ro

Ce a putut sa spuna Sebastian Coltescu intr-un interviu. Nimeni nu se astepta la asa ceva. Declaratiile senzationale ale arbitrului
Ce a putut sa spuna Sebastian Coltescu intr-un interviu. Nimeni nu se astepta la asa ceva. Declaratiile senzationale ale arbitrului

”Îmi pare tare rău atunci când greșesc”

Centralul a mărturisit că după fiecare partidă pe care o arbitrează, visează fazele de joc pe care le-a judeacat în ziua respectivă.

Cred că după fiecare meci, fiecare arbitru își rememorează fazele, inconștient. Asta dincolo de reluarea conștientă, pentru autoevaluare. Cel puțin mie așa mi se întâmplă. Și consider că detaliul acesta e un argument pentru faptul că avem conștiință, că suntem responsabili și că mai avem frică de Dumnezeu.

Mie îmi pare tare rău atunci când greșesc… Regret enorm. Și mă străduiesc să suport consecințele ca un bărbat adevărat. Ca să pot trece peste, mai glumesc uneori spunând celorlalți că nu am încălcat Legile Jocului, doar le-am testat elasticitatea, puțin. Însă în sufletul meu mă macină… Cred că e semnul că îmi pasă constant de ceea ce fac și că vreau să fac bine!”, a mai Spus Colțescu.

Universitatea Craiova și FC U Craiova, echipele sale favorite din Liga 1

Născut în Craiova, Colțescu a declarat că este fanul ambelor echipe din orașul său natal. El simpatizează atât cu Universitatea Craiova cât și FC U Craiova, iar pe plan internațional formațiile sale favorite sunt AC Milan și FC Barcelona.

Dincolo de echidistanță, eu cred că am și curaj. De aceea îți spun că am fost și sunt fan AC Milan și Barcelona din fotbalul internațional. Iar din fotbalul românesc, sunt fanul Craiovei, orașului meu de suflet. Asta înseamnă că atât al FCU, cât și al Universității. Că probabil asta urma să mă întrebi!”, a măturisit arbitrul.

Chiar dacă nu a fost găsit vinovat de UEFA în urma scandalului cu tentă rasistă de la meciul dintre PSG și Bașakșehir, Sebastian Colțescu a fost suspendat de forul european până la finalul sezonului trecut, ultimul pe plan internațional pentru centralul român, după ce a împlinit limita de vârstă la care arbitrii pot conduce astfel de partide.

Urmăriți Impact.ro și pe