Ce a putut să spună Ion Țiriac despre Simona Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

Ana Anitoiu 09.08.2022, 08:48
Ce a putut să spună Ion Țiriac despre Simona Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

Ion Țiriac și-a spus părerea în privința campioanei Simona Halep. Fostul mare jucător de tenis este de părere că sportiva în vârstă de 30 de ani ar trebui să-și îngrijească fizicul, pentru că problemele la acest capitol i-au împiedicat ascensiunea.

Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep

Fostul jucător de tenis este de părere că Simonei Halep i se trage absolut tot de la fizic, de care ar trebui să aibă grijă. Ion Țiriac a precizat că sportiva este tânără și a făcut lucruri extraordinare până la vârsta de 30 de ani.

„Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba…să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3”, a spus Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Ce a putut sa spuna Ion Tiriac despre Simona Halep
Ion Tiriac

Ion Țiriac, despre ce ar fi trebuit să facă Simona Halep

De asemenea, miliardarul Ion Țiriac a spus că Simona Halep ar fi trebuit să facă patru sau cinci ore pe zi de antrenament, la vârsta de 14 ani, dar acest lucru nu s-a întâmplat. El a menționat că jucătoarea a avut „extraordinar de mult talent”, dar fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, deoarece la această vârstă se pune deja „ultima rotiță”.

Simona Halep, locul 15 WTA, s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Toronto, cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe croata Donna Vekic cu 6-0, 6-2. Românca şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 17.445 dolari şi 60 de puncte WTA, În turul al doilea o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Shuai Zhang (China) şi Cristina Bucşa (Spania), jucătoare născută la Chişinău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...