Ce a putut să apară pe o stradă din cartierul Rahova. Locuitorii sunt șocați. ”Am vorbit deja la Poliție”

Iancu Andreea 01.03.2021, 17:06
Ce a putut să apară pe o stradă din cartierul Rahova. Locuitorii sunt șocați. ”Am vorbit deja la Poliție”

Odată cu venirea primăverii, bucureștenii au parte de surprize pe străzi. În locul vestitorilor sezonului cald, locuitorii de pe o stradă din cartierul Rahova au fost întâmpinați de un crater uriaș, apărut din senin în asfalt, după o perioadă mai lungă în care s-au înregistrat temperaturi ușor mai ridicate în Capitală. Cetățenii au semnalat imediat autoritățile pentru a evita un accident teribil în zonă, fiind șocați de dimensiunea gropii.

Ce au remarcat locuitorii de pe o stradă din cartierul Rahova, din București

Șoferii care obișnuiesc să tranziteze Capitala știu deja care sunt costurile pentru capetele de bară, planetarele și numeroase alte piese ale autovehiculelor, afectate de celebrele gropi de pe șosea. Același lucru au descoperit și locuitorii de pe o stradă din cartierul Rahova, care s-au trezit cu un crater impunător în mijlocul drumului. Groapa, de o adâncime considerabilă, a apărut peste noapte pe o porțiune a Străzii Dunăvăț, din sectorul 5 al Bucureștiului. Dificil de evitat de către conducătorii auto, groapa poate pune în pericol siguranța participanților la trafic, care s-au grăbit să alerteze Poliția.

Pentru a preveni orice fel de accident, locuitorii din zonă au făcut deja o sesizare la Administrația străzilor, care va trebui să se ocupe să repare gaura uriașă din asfalt. Deși la prima vedere nu pare să fie de dimensiuni mari, craterul este incredibil de adânc și poate pune probleme inclusiv cetățenilor care traversează strada, nu doar conducătorilor auto.

A apărut pur și simplu, e greu de evitat. Ne e și frică să mai mergem pe strada asta, poate cădem cu tot cu mașină. Am vorbit deja la Poliție, am trimis o sesizare, a declarat sursa impact.ro.

Centura Bucureștiului, iadul conducătorilor auto

Cazul semnalat în prima zi a primăverii nu este unul singular, șoferii fiind deja obișnuiți să strângă din dinți și să se roage să nu își avarieze mașinile în drumurile prin Capitală. Un bun exemplu este chiar Centura Bucureștiului, o șosea tranzitată zilnic de mii de autovehicule, aflată însă într-o stare de degradare incredibilă pe mai multe porțiuni. Deși nu sunt prea mulți ani de când a fost inaugurată, au apărut deja zeci de gropi inclusiv în această iarnă. Prima zăpadă din luna decembrie a anului trecut a dus la transformarea drumului într-o adevărată cursă cu obstacole.

Cratere uriașe, în care zăpada s-a topit ulterior, au dus la avarierea a numeroase vehicule, care au mai plecat din zonă doar ridicate pe platformă. Pe lângă aglomerația care întinde nervii șoferilor la maximum, gropile reprezintă un pericol real în trafic. În ciuda lucrărilor care s-au întreprins pentru a repara aceste porțiuni de șosea, drumarii nu au reușit decât să peticească asfaltul. Acesta din urmă continuă să se dezintegreze, fiind afectat de schimbările de temperatură și de precipitații. Șoferilor nu le rămâne decât să circule prudent și să încerce să evite orice fel de accident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...