Ce a prezis Bill Gates în urmă cu șase ani. S-a adeverit complet, parcă a știut dinainte

Andra Daoud 06.12.2021, 17:13
Ce a prezis Bill Gates în urmă cu șase ani. S-a adeverit complet, parcă a știut dinainte

Bill Gates este un vizionar, iar acest lucru nu se reflectă doar în afaceri. Miliardarul făcea, în urmă cu câțiva ani, declarații care astăzi sunt extrem de actuale. Omul de afaceri lansa atunci ipoteza apariției unui posibil virus, care ar duce la izbucnirea unei epidemii și a unei crize. Bill Gates s-a referit la faptul că lumea ar trebui să fie pregătită să facă față acelei realități. Șase ani mai târziu, imaginea conturată atunci de miliardar a devenit realitate.

Ce a prezis Bill Gates în urmă cu șase ani

În timpul discursului din cadrul unei conferințe Ted din 2015, Bill Gates a lansat ipoteza răspândirii unui potențial virus. Miliardarul a vorbit atunci despre faptul că lumea trebuie să fie pregătită pentru a gestiona o eventuală criză, iar conferința s-a intitulat „The next outbreak? We’re not ready”. Ipoteza pe care o expunea miliardarul atunci a devenit realitate câțiva ani mai târziu, iar criza sanitară provocată de virusul Covid-19 a izbucnit la începutul anului 2020.

Discursul co-fondatorului Microsoft din 2015 a fost interpretat de mulți drept o avertizare cu privire la ce avea să se întâmple. Bill Gates spunea atunci că nu războaiele vor lua vieți omenești în viitor, ci virusurile.

Dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, probabil că va fi un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi. a spus Bill Gates atunci.

„Există o serie de virusuri respiratorii și, din când în când, va apărea unul”

Filmarea de la conferința din 2015 a început să fie distribuită masiv în 2020, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. La vremea la care Bill Gates a făcut acele declarații, nimeni nu s-a gândit că peste câțiva ani scenariul ar putea deveni realitate. Recent, miliardarul a vorbit despre profeția sa din 2015, într-o intervenție telefonică. El i-a declarat lui Derek Muller, cel care deține canalul de YouTube „Veritasium”, că nu are un sentiment bun în legătură cu ceea ce a anticipat.

Nu există niciun sentiment bun care să vină cu așa ceva: Ți-am spus eu! Puteam să fiu mai convingător? Există o serie de virusuri respiratorii și, din când în când, va apărea unul. Bolile respiratorii sunt foarte înfricoșătoare pentru că încă te plimbi cu avionul, cu autobuzul atunci când ești contagios.

Spre deosebire de alte boli, cum ar fi ebola, unde ești în cea mai mare parte pe un pat de spital în momentul în care încărcătura virală infectează alte persoane. a spus Bill Gates.

Bill Gates a vorbit și despre schimbarea climatică

Întrebat ce alte pericole ar mai putea paște omenirea pe termen mediu și lung, Bill Gates a menționat încălzirea globală. El a subliniat că aceasta ar putea face mai multe victime decât un virus.

Una este schimbarea climatică. În fiecare an ar însemna un număr de morți chiar mai mare decât cel pe care l-am avut în această pandemie. Bio-terorismul.

Cineva care vrea să provoace pagube ar putea crea un virus și asta înseamnă că șansa de a ne lovi de așa ceva este mai mare decât în cazul epidemiilor cauzate în mod natural, precum cea actuală.

În condițiile în care lumea se confruntă deja cu o pandemie în curs de desfășurare, vor putea oamenii să oprească următoarea pandemie? Răspunsul este NU. Vor exista mai multe pandemii, a mai spus șeful Microsoft.

Urmăriți Impact.ro și pe