Ce a pățit televiziunea lui Pandele după emisiunea în care a apărut Gabriela Firea. Ce a observat CNA

Stan Filon 23.09.2020, 13:48
Ce a pățit televiziunea lui Pandele după emisiunea în care a apărut Gabriela Firea. Ce a observat CNA

Televiziune lui Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, nici nu s-a deschis bine, că a și primit o penalizare de la Consiliul Național al Audiovizualului. Motivul îl reprezintă chiar prima emisiune a televiziunii Metropola TV, la care a fost invitată nimeni alta decât soția edilului, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Televiziunea lui Florentin Pandele, sancționată după emisiunea cu soția sa, Gabriela Firea

CNA a primit sesizări în urma emisiunii respective, în care Gabriela Firea, candidat pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, s-a prezentat, și-a prezentat realizările și a povestit cum a luptat ea în plină pandemie de coronavirus.

Moderatorul emisiunii ”Prime Time”, Adrian Bucur, i-a ridicat mingea la fileu de fiecare dată, cu afirmații de genul: „Nu erați șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeați la muncă”, legat de pandemia de coronavirus. Printre subiectele discutate în emisiunea din 17 august, înainte de începerea campaniei electorale, au fost: adversarii politici ai Gabrielei Firea, cum a ales candidații din Consiliul General (Petre Roman, Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă), dar și munca asiduă depusă de Firea în pandemie.

Televiziunea lui Florentin Pandele, sanctionata dupa emisiunea cu sotia sa, Gabriela Firea
Televiziunea lui Florentin Pandele, sanctionata dupa emisiunea cu sotia sa, Gabriela Firea

”Mi se pare o dovadă de servilism”

Pentru toate acestea, postul de televiziune al Consiliului Local Voluntari, făcut cu banii oamenilor din Voluntari, a fost sancționată cu somație publică!

„Este o emisiune în afara campaniei. E o emisiune în care un candidat se prezintă, în care moderatorul îi creează cadrul, îi ajută să se prezintă într-o notă pozitivă. E una dintre primele emisiuni de la Metropola TV.

Mă așteptam să fie asta, pentru că este televiziunea soțului doamnei Firea. Mă așteptam să fiți mai discreți și să nu o faceți chiar așa. Această emisiune a fost semnalată în presă și am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar așa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism”, a declarat Dorina Rusu, în ședința CNA.

Nici Radu Herjeu nu a văzut cu ochi buni emisiunea respectivă și i-a atras atenția reprezentantului televiziunii respective, prezent la ședință.

„Când ești la început de drum, trebuie să fii mai atent. Chiar cred că dincolo de orice opinii ar exista, cred că trebuie foarte rapid în echipa dumneavoastră să pregătiți un om foarte priceput în Legislația Audiovizualului.

O astfel de emisiune, nici capră, nici măgar, nici struț, la trei zile după deschidere nu poate decât să fie decât total nepotrivită. A fost un fel de varză din care nu a câștigat nimeni și din care a pierdut toată lumea. Din păcate, aceasta, ca intenție, a fost o emisiune cu tentă electorală”, a spus membrul CNA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...