Ce a pățit Simona Halep după optimile de la Washington. Cristian Tudor Popescu: „Sunt niște probleme de natură psihică”

Andra Daoud 04.08.2022, 16:29
Ce a pățit Simona Halep după optimile de la Washington. Cristian Tudor Popescu: „Sunt niște probleme de natură psihică”

Abandonul Simonei Halep din faza optimilor la turneul de la Washington nu a fost trecută cu vederea de Cristian Tudor Popescu. Jucătoarea de tenis s-a retras în setul secund, aparent din cauza căldurii sufocante. În momentul în care Halep a abandonat, adversara ei, rusoaica Anna Kalinskaya conducea partida cu scor 7-5, 2-0.

Reacția lui CTP, după ce Simona Halep a abandonat partida la Washington

Simona Halep pornise cu dreptul în turneul de la Washington și a învins-o pe Cristina Bucșa, o jucătoare debutantă. În faza optimilor însă, Halep a decis să se retragă și să abandoneze cursa pentru trofeu. Chiar dacă de vină se pare că a fost căldura, CTP crede că nici din punct de vedere mental sportiva nu este în cea mai bună formă a sa.

„Cred că nu e numai căldura de vină. Este de vină și căldura, dar Simona nu găsește… mă gândesc și la meciul precedent, câștigat contra unei jucătoare modeste (n.r. Cristina Bucșa), cu multe, multe greșeli, cu un joc oscilant și confuz.

Nu cred că, în momentul actual, Simona este într-o situație fizică și psihică foarte bună. Se poate recupera pentru turneele următoare, pentru Rogers Cup, se poate recupera până la US Open, dar cred ca în acest moment trebuie să ia niște măsuri”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Pro Arena.

„Sunt niște probleme de natură psihică”

Gazetarul a spus care sunt, în opinia lui, principalele probleme ale Simonei Halep în acest moment. CTP crede că Simona are mult de suferit din cauza serviciului secund. Dacă ar îmbunătăți acest aspect, ar putea să obțină rezultate mai bune în circuit, spune Cristian Tudor Popescu.

„Ea și-a îmbunătățit serviciul ca mecanică, dar sunt niște probleme de natură psihică. A făcut unele greșeli din pricina nesiguranței, din pricina anumitor temeri față de adversară, în special pe serviciul doi.

Problema principală, puțin înțeleasă de cunoscători, este serviciul doi, nu serviciul unu. Calitatea unui jucător e dată de serviciul doi. Când îți intră primul serviciu, e bine, obții puncte, dar ce faci când nu-ți intră? Djokovic are un serviciu doi de o eficiență și de o siguranță ieșite din comun, ar putea juca doar cu serviciul doi.

Simona nu are un serviciu doi în momentul de față. Când îi intră primul serviciu, ea capătă încredere, întreaga alură a jocului ei e bună, dar, în momentele în care trebuie să servească cu serviciul doi, în special în fața unor adversare care joacă scurt, Simona e vulnerabilă. Ce am văzut noi după cooptarea lui Mouratoglou? O îmbunătățire a serviciului unu, dar la serviciul doi mai trebuie lucrat”, a mai specificat CTP.

Simona Halep a revenit la Washington după o pauză de cinci ani. Românca nu mai participase la acest turneu din 2017, însă și atunci a abandonat în faza sferturilor, tot din cauza căldurii istovitoare. Acum, Halep s-a retras în setul secund al meciului cu Anna Kalinskaya, când scorul era în favoarea rusoaicei. Halep a fost consultată și de medicul turneului înainte de a lua decizia să abandoneze.

Urmăriți Impact.ro și pe