Ce a pățit purtătorul de cuvânt al PSD după ce a înjurat jurnaliștii. Anunțul de ultimă oră

Iancu Andreea 21.08.2020, 18:56
Ce a pățit purtătorul de cuvânt al PSD după ce a înjurat jurnaliștii. Anunțul de ultimă oră

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost surprins de camere înjurând jurnaliștii. Acesta trebuia să susțină o conferință de presă, în urma ședinței CEx a PSD. Cu toate acestea, bărbatul și-a pierdut cumpătul și a folosit un limbaj licențios față de reporteri înainte de începerea conferinței.

Ce s-a întâmplat cu Lucian Romașcanu, după înjurăturile la adresa jurnaliștilor

Purtătorul de cuvânt al PSD s-a enervat înainte de conferința de presă de astăzi. Lucian Romașcanu a susținut o conferință de presă după ședința CEx a PSD. Totuși, înainte de discursul său, el a fost înregistrat înjurându-i pe jurnaliștii care l-au lăsat singur în sală. Se pare că cei aflați în sală au decis să se împartă pentru a lua declarații și liderilor PSD care ieșeau din sediu. Astfel, Romașcanu a rămas pentru un moment singur la pupitru, în sală mai aflându-se și o angajată de la Biroul de Presă al PSD, potrivit Pro Tv.

Din păcate, purtătorul de cuvânt s-a enervat din cauza acestei situații și a adus injurii la adresa jurnaliștilor.

E un pic jignitor, ai purtător de cuvânt care vine să-ți dea niște informații. Dacă nu spune Ciolacu nimic, ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informații? (…) Ăsta este sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p… în c… toți.

În urma acestei declarații, între Romașcanu și angajata prezentă în sală a existat un dialog, filmat de cei de la Epoch Times, care nu opriseră camera. Ulterior acestui incident, Lucian Romașcanu a susținut conferința de presă.

Totuși, vestea a ajuns și la urechile lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD a decis să îl suspende din funcție de Lucian Romașcanu pentru ieșirea nepotrivită.

Purtătorul de cuvânt al PSD a rămas singur în sală cu o angajată de la Biroul de Presă PSD foto -  Inquam
Purtătorul de cuvânt al PSD a rămas singur în sală cu o angajată de la Biroul de Presă PSD
foto – Inquam

Romașcanu și-a cerut scuze în mediul online

După ce s-a aflat despre ieșirea sa, Romașcanu a decis să își ceară scuze. Acesta a postat un mesaj pe contul său oficial de Facebook.

”Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în SPAȚIU PRIVAT și într-o CONVERSAȚIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint SCUZELE de rigoare.

Repet, dacă a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade. Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu. Mulțumesc pentru înțelegere!”, a scris purtătorul de cuvânt pe rețeaua socială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...