Ce a pățit o vedetă de la Pro TV după ce a născut. Ce este amnezia în sarcină

Ioana Bucur 05.10.2021, 17:44
Ce a pățit o vedetă de la Pro TV după ce a născut. Ce este amnezia în sarcină

O vedetă de la Pro TV a dezvăluit ce a pățit după ce a născut. Problema, cu care se confruntă foarte multe proaspete mămici, este prea puțin discutată în spațiul public.

Dificultățile cu care s-a confruntat o vedetă de la Pro Tv după ce a născut

Frumoasa Olimpia Melinte, de care publicul din România s-a îndrăgostit în rolul Elizei Dragomir din serialul „Vlad”, și-a adus pe lume al doilea copil, în acest an. La scurt timp după naștere, actrița revenea pe platourile de filmare, chiar dacă o problemă post-sarcină, cu care se confruntă multe femei, i-a dat mari bătăi de cap.

Prezentă la un eveniment monden din Capitală, Olimpia Melinte a atras privirile tuturor, chiar și colega sa, Elvira Deatcu, fiind uimită de cât de repede și-a recăpătat silueta după cea de-a doua sarcină. Totul, fără niciun efort, spune actrița.

„Pur și simplu îmi spunea că m-am refăcut foarte bine și că nu-și dă seama unde a dispărut tot. Pentru că, într-adevăr, am avut norocul să revin la forma inițială fără să fac absolut nimic. (…) E pregătit organismul meu pentru așa ceva. A mai fost pus la încercare. (…)

În ultima perioadă nu prea m-am mai odihnit, recunosc, pentru că îi ies dinții și e o perioadă în care doarme mai prost. Dar pot să zic că e un bebeluș perfect, foarte liniștit, foarte iubitoare. Adevărul că n-aș fi putut să fac față filmărilor foarte lungi și grele”, a spus vedeta Pro TV, potrivit Click.ro.

Ce a pățit o vedetă de la Pro TV după ce a născut
Olimpia Melinte

Amnezia în sarcină: „Îmi era greu”

Olimpia Melinte a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut la întoarcerea pe platourile de filmare, „memoria după sarcină nu e atuul unei femei”, a explicat ea. A resimțit efectele din plin în timpul filmării unei scene dificile, ce a fost deja difuzată pe TV.

„Da, una care a fost deja difuzată și mi-a dat bătăi de cap, din episodul 4, în care Eliza îi spune planurile lui Iordache. A fost o secvență grea, filmată destul de repede, dar cu probleme, mai ales că memoria după sarcină nu e atuul unei femei.

Înveți mai greu textul. Atunci îmi era greu dar acum e ok. Am fost afectată când am filmat pentru serial, au fost mici probleme”, a povestit actrița, pentru aceeași sursă.

„Amnezia în sarcină” este un fenomen ce apare, în mod obișnuit, în ultimul trimestru al sarcinii și uneori chiar și la scurt timp după naștere, și se manifestă prin pierderea temporară a memoriei legată de micile detalii.

„Funcţiile cognitive, memoria şi randamentul organizatoric al femeilor însărcinate sunt semnificativ mai mici decât cele ale femeilor neînsărcinate, mai ales în al treilea trimestru de sarcină“, potrivit unui studiu publicat la 15 ianuarie de revista de specialitate The Medical Journal of Australia.

Urmăriți Impact.ro și pe