Ce a găsit un bărbat din Sălaj în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun. Medicii veterinari nu au mai văzut niciodată aşa ceva

Ioana Bucur 31.12.2021, 12:43
Ce a găsit un bărbat din Sălaj în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun. Medicii veterinari nu au mai văzut niciodată aşa ceva

Un obicei la care românii par că nu vor să renunțe, transmis încă din generație în generație, dar care, iată, poate oferi surprize incredibile. Un bărbat din Sălaj a rămas fără cuvinte în momentul în care a văzut ce era în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun. Cadavrul animalului a ajuns imediat pe mâinile medicilor veterinari. Specialiștii au recunoscut că nu au mai văzut niciodată așa ceva.

Surpriza din porcul pe care l-a tăiat de Crăciun

An de an, în preajma Crăciunului, în cele mai multe gospodării din România se sacrifică porcii din care se vor pregăti preparatele tradiționale ale sărbătorilor de iarnă. Pentru bărbații care au crescut văzându-și bunicii și tații făcând același lucru, sarcina nu este una tocmai dificilă și nu prea există șansa ca ceva să nu meargă conform planului.

N-a fost cazul pentru un bărbat din Sălaj, care a făcut o descoperire bizară în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun. Animalul sacrificat, care cântărea în jur de 150 de kilograme, avea nici mai mult nici mai puțin de 14 rinichi – opt așezați într-o parte a corpului, șase, în cealaltă. Ajutat de un jurnalist local, omul a dus cele șapte perechi de organe pentru a fi analizate la Direcţia Sanitar Veterinară Maramureș.

„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal.

La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit”, a spus Corina Dragoş, de la DSV Maramureş.

Ce a găsit un bărbat din Sălaj în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun

„Este o anomalie genetică”

Specialiștii bănuiesc că este vorba despre o malformație congenitală și că cel puțin unul dintre rinichi era funcțional, având în vedere faptul că porcul a ajuns la 150 de kilograme fără să dea vreun semn de boală.

„În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală.

Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme. Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus.

Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a explicat şi Marius Sima, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...