Ce a făcut Elena Udrea cu doar o zi înainte să fie condamnată la închisoare. Nu se mai întâmplase asta de pe vremea când era ministru. FOTO EXCLUSIV

Iancu Andreea 02.03.2021, 15:02

Elena Udrea se confruntă cu momente dificile, după ce a fost condamnată la închisoare, conform unei noi sentințe pronunțate de judecători în cazul său. Politicianul riscă o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani, alături de ea fiind condamnată și fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana. Până la decizia definitivă a magistraților în cazul dosarului finanțării campaniei electorale din 2009, Elena Udrea se comportă ca pe vremea când era ministru în funcție. Aceasta a fost surprinsă de reporterii impact.ro într-o ipostază neașteptată.

Cum a fost văzută Elena Udrea, cu o zi înainte de a fi condamnată la închisoare

Fostul Ministru al Turismului trece printr-o nouă cumpănă a vieții, după ce judecătorii și-au anunțat decizia, atacabilă pentru moment, în privința vinovăției policianului pentru campania electorală din 2009. Ancheta a stabilit deocamdată că Elena Udrea este condamnată la închisoare pentru 8 ani, alături de ea fiind implicată și fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu. În timp ce își aștepta sentința însă, Udrea își continua viața în mod obișnuit, fiind văzută prin oraș, în urmă cu numai o zi, cu treburile sale zilnice.

Viața de fost ministru se dezvață cu greu, iar beneficiile funcției se uită la fel de greu. Chiar dacă nu mai este la fel de activă în politică, Elena Udrea nu a renunțat la avantajele pe care le avea pe când era Ministrul Turismului. Reporterii impact.ro au surprins-o pe Elena Udrea într-o postură inedită de curând, care dovedește că politicianul se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat. Udrea a fost văzută în urmă cu o zi, în jurul orei prânzului, în compania șoferului său. De menționat este faptul că Elena Udrea nu a mai avut angajat șofer de pe vremea când era ministru, dar pare că avea nevoie de acest aspect chiar și acum când nu mai este atât de activă în sfera politică. Udrea se îndrepta spre locuința sa din Corbeanca, însă a decis să facă o oprire la o benzinărie, unde șoferul său a făcut plinul mașinii luxoase pe care o conduce, iar Elena a ales să arunce câteva ambalaje în acest timp.

Politicianul riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea
Politicianul riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea

Fostul ministru se apără: „Niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune”

Deși încă se bucură de avantajele statutului de fost politician, Elena Udrea riscă să nu mai beneficieze nici măcar de libertate. Magistrații Curții de Apel au emis astăzi o sentință potrivit căreia fostul ministru ar putea să ajungă din nou după gratii, pentru o perioadă de 8 ani de această dată. Printre inculpații din dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009 se numără, pe lângă Udrea, și Ioana Băsescu și Dan Andronic. Toți trei au fost găsiți vinovați de acte de corupție privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din acel an.

Elena Udrea se consideră însă nevinovată și chiar explică modul în care au decurs lucrurile. Pe lângă pedeapsa de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani a Elenei, Ioana Băsescu riscă o sentință de 5 ani, în timp ce Dan Andronic a fost achitat, în ciuda faptului că procurorul a solicitat pentru jurnalist o pedeapsă cu executare. Decizia nu este deocamdată definitivă și poate fi atacată în instanță.

În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare a banilor, a cărei săvârşire mi se impută, precizez faptul ca am finanţat personal campania electorală din anul 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 de euro. Veniturile personale şi ale soţului aferente anului 2009 mi-au permis această finanţare. Cred că sunt printre puţinii politicieni care au adus bani personali la campania electorală şi nu au plecat cu bani acasă (…) În ceea ce priveşte sursele de finanţare, doresc să subliniez faptul că niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune asupra reprezentanţii societăţilor comerciale. Erau foarte multe persoane care doreau să se implice în finanţarea campaniei electorale,  explica Udrea în urmă cu mai mult timp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...