Ce a făcut CTP cu ”șpaga” primită de la directorul SIE. ”Îi transmit că acolo o găsește”

Ioana Bucur 01.05.2021, 14:18
Ce a făcut CTP cu ”șpaga” primită de la directorul SIE. ”Îi transmit că acolo o găsește”

Momente senzaționale în direct, avându-l ca personaj principal pe Cristian Tudor Popescu. Gazetarul a făcut o dezvăluire de necrezut. Ce a făcut CTP cu „șpaga” primită de la directorul SIE.

Ce a făcut CTP cu ”șpaga” primită de la directorul SIE

Ce a făcut CTP cu „șpaga” primită de la directorul SIE? O cutie misterioasă, lăsată la recepția redacției Digi 24, i-a atras atenția gazetarului. Cristian Tudor Popescu a decis să îi dea o lecție celui despre care crede că a încercat să folosească o tactică veche și des utilizată în perioada comunistă, numită „operațiunea brichisire”, pentru „câștigarea bunăvoinței unor personaje politice”.

„Am primit această cutie aici, la recepția Digi24, mi-au zis fetele de la recepție – «domnule Popescu aveți chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o, nu e ușoară. Cântărește ceva și am deschis-o să văd despre ce e vorba. Mai întâi vedeți ce scrie aici, scrie «domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi24». Și acum, ce găsim în cutie…”, a spus CTP, la Digi 24.

Rând pe rând, gazetarul a scos fiecare „atenție” din cutia maro cu fundă, printre ele: mai multe tipuri de ciocolată, cafea, un cozonac italienesc, o sticlă de lichior de cafea și câteva specialități din pate de ficat.

„Să vă întreb eu ceva, am valoare în sensul că să moară dușmanii mei? Nu vedeți ce-i aici? Păi am valoare, dom’le! Ați mai primit dumneavoastră așa ceva, ați primi un magazinaș vreodată ca o atenție?

Avem aici o foarte frumoasă stemă și aici vedeți ce scrie: Directorul Serviciului de Informații Externe cu complimente, Gabriel Vlase. Întreb si eu, oare eu să fiu singurul care să bucură de o atât de înaltă apreciere, singurul din presă, din partea domnului director SIE, sau mai sunt și alții. Acești alții, că vreau să știu dacă numai eu am valoare sau mai sunt alții, au primit ceva asemănător sau poate mai puțin. Aș vrea să știu.”, a spus, ironic CTP.

CTP, victima unei înscenări financiare
Cristian Tudor Popescu

„Îi transmit că acolo o găsește”

Cristian Tudor Popescu a explicat că gesturi de acest fel erau folosite în trecut și se numeau, „pe vremea generalului Pleșiță de la DIE, Direcția de Informații Externe, brichisire”. Gazetarul i-a mulțumit lui Gabriel Vlase, însă i-a transmis că cei care au adus coletul îl vor găsi exact acolo unde l-au lăsat.

„Finalmente, ce pot să fac decât să îi spun domnului Gabriel Vlase că îi mulțumesc pentru această înaltă apreciere, că acest colet, cine l-a adus îl găsește acolo unde l-a depus, adică la recepția Digi24, îi legăm funda și fac și eu, așa, o sugestie – ar putea să trimită dulciurile și cozonacul la o casă de copii. Iar băuturile să le dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ăla rus, așa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care încerca să racoleze cetățeni români pentru a obține informații. Să le dea drept premiu acelor agenți, acelor spioni, le va crește mult vigoarea cu aceste produse”, a spus Cristian Tudor Popescu.