Ce a apărut pe casa lui Charles din Viscri după moartea mamei sale. Toată lumea din sat a contribuit

Ioana Bucur 09.09.2022, 15:25

Pe vremea când era încă Prințul Charles, noul rege al Marii Britanii s-a îndrăgostit de un colțișor al României. Un loc care, în ultimii ani, tocmai datorită implicării acestuia în promovarea sa, a devenit un adevărat punct de atracție pentru turiști. Întristați de vestea morții Reginei Elisabeta a II-a, oamenii din sat au făcut un gest emoționant pentru „vecinul” lor. Ce a apărut pe casa lui Charles din Viscri după moartea mamei sale.

Ce au făcut oamenii din Viscri după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Din 1998, Regele Charles al III-lea a vizitat aproape în fiecare an România. În prezent, noul monarh al Marii Britanii deține două proprietăți la noi în țară, una în Valea Zălanului din județul Covasna și una în micuțul sat Viscri din județul Brașov.

Vestea morții Reginei Elisabeta a II-a a ajuns și la vecinii săi români. Oamenii nu au rămas indiferenți și au făcut un gest emoționant, un semn că suveranul este considerat „de-al locului”. Pe casa lui Charles din Viscri a fost ridicată o panglică de doliu sub care oamenii au pus și un mesaj de condoleanțe pentru Familia Regală a Marii Britanii.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem in gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat.

 Ce a apărut pe casa lui Charles din Viscri după moartea mamei sale. Toată lumea din sat a contribuit

Casa lui Charles din Viscri, deschisă publicului

Charles a achiziționat casa de la Viscri în anul 2006. De la sfârșitul lunii iulie a acestui an, ea este deschisă publicului. Proprietatea, construită în stil tradițional săsesc, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici sunt găzduite două expoziții speciale: expoziţia de artă şi carte botanică „Transylvania Florilegium” şi cea de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a artistului român Ionuţ Macri.

„Întrucât turiştii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă şi să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prinţul de Wales o are cu satul, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, pentru România”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prinţului de Wales din Viscri.

Până în anul 2021, Viscri 163 a funcționat ca pensiune, fiind recondiționată exemplar într-un loc în care turiștii aveau ocazia să se bucure din plin de frumuseţea arhitecturii tradiţionale și să guste produse locale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...