Ce a ajuns să facă Ana Porgras pentru bani. A fost campioană mondială la bârnă

Marian Cărăvan 17.10.2020, 11:58

A fost campioană mondială la bârnă. A renunțat destul de devreme din gimnastică și a urmat un alt drum. Ana Porgras s-a reprofilat și acum face banidin altceva.

Ce face acum Ana Porgras, fosta campioană mondială la bârnă

Pentru Ana Porgras, drumul în gimnastică s-a încheiat brusc, înainte de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, unde ar fi avut șanse să urce pe podium. Fosta campioană mondială la bârnă, titlu cucerit în 2010, s-a reprofilat și lucrează acum ca manichiuristă. Deși este născută la Galați, Ana Porgras s-a mutat la Brașov, oraș de care declară că s-a îndrăgostit iremediabil.

„Fac tot ce ține de unghiuțue: cu gel, semipermante. Exclusiv pentru femei. E o pasiune! Ideea e că nu o fac pentru bani în mod special! Este o activitate care mă calmează, mă liniștește. După ce m-am retras, am fost o perioadă în Brașov. Sora mea era deja acolo și veneam în vizită tot timpul. M-am îndrăgostit de orașul asta. Mi se pare cel mai frumos oraș din România”, a spus Ana Porgras pentru ziare.com.

Ana Porgras, 26 de ani, mai are în palmares un bronz la ediția din 2009, la paralele inegale, și medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham 2010.

Ce a ajuns să facă Ana Porgras pentru bani. A fost campioană mondială la bârnă
Ce a ajuns să facă Ana Porgras pentru bani. A fost campioană mondială la bârnă

Ana Porgras duce dorul sportului

Desigur, Ana Porgras nu poate uita anii petrecuți în sport. Duce dorul sportului, e chiar nostalgică.

„Parcă au trecut prea repede zece ani de când m-am retras. Mai simt dor așa după concursurile de gimnastică. Asta este viata”, a mai spus fosta sportiva.

Cu numai cinci luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, Ana Porgras părăsea lotul feminin de gimnastică. A fost atunci o lovitură dură pentru echipa antrenată de Octavian Bellu și Mariana Bitang, Ana fiind una dintre speranțele la medalie la Londra, dar și important om de echipă ale cărei evoluții la bârnă, paralele și sol ar fi ridicat semnificativ punctajul României.

La numai 18 ani, Ana Porgras devenea istorie în gimnastica românească. Asta deși era creditată cu șanse la o medalie olimpică.

„Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!”, spunea atunci Ana Porgras.

Evenimentul care a contribuit decisiv la alegerea ei a fost ultima accidentare suferită în decembrie 2011, fractură la cotul mâinii stângi.

Urmăriți Impact.ro și pe