Cazul Caracal. O probă importantă e pe cale să dispară. Familia Luizei e disperată

Andrei Cezar 23.06.2020, 13:27

Familia Luizei Melencu este disperată. După ce statul a scos la vânzare două mașini ce aparțin lui Gheorghe Dincă și cu care se presupune că ”monstrul din Caracal” le-ar fi răpit pe cele două adolescente, părinții fetei au cotestat decizia la Tribunalul Olt și consideră că înstrăinarea acestora ar duce la ”mușamalizarea cazului”.

O importantă probă din cazul Caracal este pe cale să dispară

Cele două mașini, un Renault Megane gri și o furgonetă marca Fiat Ducato au fost scoase la licitație de Ministerul Justiției, prin platforma Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Prețul de pornire al autoturismului franțuzesc este de 1.033 de lei, iar în cazul celui italian este de 5.017. Ambele mașini sunt nefuncționale, având interiorul demontat și deteriorat.

Familia Luizei Melencu a contestat, la Tribunalul Olt, decizia statului de a vinde aceste autovehicule. Contestația a fost înregistrată pe data de 17 iunie și se va judeca în prezența lui Gheorghe Dincă și a familiei fetei, potrivit publicației Libertatea.

Mama Luizei consideră că una dintre cele două mașini, respectiv Renault Megane, cea cu care ar fi fost răpită adolescenta, reprezintă un mijloc de probă în care ar mai putea fi descoperite dovezi. Însă vânzarea acesteia ar duce la ”mușamalizarea cazului”.

Licitația pentru autoturismul Renault Megane se încheie pe 24 iulie.

În august 2019, DIICOT a cerut expertizarea maşinii lui Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea a două adolescente la Caracal, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Cazul Caracal. O probă importantă e pe cale să dispară. Familia Luizei e disperată
Cazul Caracal. O probă importantă e pe cale să dispară. Familia Luizei e disperată

Ce reprezintă ANABI și cum funcționează

Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este o structură din cadrul Ministerului Justiției care se ocupă cu vinderea prin licitație a bunurilor mobile și imobile confiscate de la infrafctori. Platforma pe care pot intra cetățenii interesați de bunurile scoase la licitație de ANABI este:  https://anabi.just.ro/licitatiionline/

Platforma a fost înființată în urmă cu mai bine trei ani și are în administrare bunuri confiscate în urma proceselor penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro.

Urmăriți Impact.ro și pe