Cazul Caracal ia o întorsătură șocantă pentru Poliția Română. Puteau să o salveze pe Alexandra, dar au preferat să mintă

Rădulescu Valentin 15.07.2020, 13:11
Cazul Caracal ia o întorsătură șocantă pentru Poliția Română. Puteau să o salveze pe Alexandra, dar au preferat să mintă

Cazul Caracal este un subiect foarte delicat și apar în continuare noi detalii uluitoare, iar recent s-au identificat mai multe probe care ar fi putut duce la salvarea Alexandrei Măceșanu, dar din păcate au fost ignorate. De ce a refuzat Poliția Română să se implice?

Întorsătură șocantă în Cazul Caracal!

Deși a trecut o bună perioadă de timp de la dispariția celor două fete, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, încă mai apar noi detalii uluitoare. În dosarul morții fetei de 18 ani, anchetatorii știau ce mașina a luat-o pe Alexandra în aprilie 2019 de pe o stradă din Caracal. Chiar dacă nu aveau numărul de înmatriculare al mașinii lui Dincă, autovehiculul putea fi ușor recunoscut după mai multe elemente distinctive. Potrivit informațiilor de pe libertatea.ro, în ziua în care Luiza Melencu a dispărut, camerele de vederi din intersecția Caracal au surprins trei automobile în care ar fi putut urca fata. Într-un final a rămas o singură mașina, un Renault Gri cu geamurile din spate negre și 7 spițe la roți.

Cei care au văzut ambele dosare, spun că numărul de 7 spițe este un element distinctiv puternic, iar Poliția Rutieră din Caracal a declarat că nu se știe cu ce mașină a fost luată fata. Cei de la DIICOT arată că autoritățile dau dovadă de nepăsare și neimplicare, iar avocații suspectează că ar fi mult mai mult de atât. Așadar, Poliția Rutieră din Caracal a întors la DIICOT Craiova răspunsul că nu ar fi cunoscut mașina. Totul după o lună de la răpirea Alexandrei. De astfel, polițiștii ar fi putut să afle foarte ușor a cui este mașina, deoarece atelierul în care Dincă și-a tunat mașina aparține chiar unui fost polițist.

„În primul rând, din trei camere de luat vederi care au filmat zona de unde Dincă a luat-o pe Luiza, Vasilescu a pus la dosarul dispariției imaginile de la o singură cameră. Chiar și așa însă, mașina se vedea clar, nu cu număr, dar cu toate caracteristicile necesare: Renault gri, geamuri fumurii în spate, 7 spițe”, a spus avocatul Tonel Pop.

Cazul Caracal ia o întorsătură șocantă pentru Poliția Română. Puteau să o salveze pe Alexandra, dar au preferat să mintă
Sursă Foto: Hepta

Poliția din Caracal nu a primit descrierea corectă a mașinii

Avocatul Tonel Pop mai susține și faptul că procurorul Vasilescu, de la DIICOT Craiova, a identificat caracteristicile mașinii, dar nu ar fi trimis Poliției din Caracal descrierea corectă, iar de aceea ar fi venit și răspunsul negativ de la poliție. Totodată, automobilul lui Dincă se afla în dosarul dispariției Luizei, dar nu se știa dacă mașina era unul dintre altele autovehicule suspecte.

„Procurorul Vasilescu, de la DIICOT Craiova, a identificat într-adevăr caracteristicile mașinii, dar nu a trimis poliției din Caracal descrierea corectă! A trimis altă descriere! Din asta Vasilescu nu are cum să scape.”, afirmă Tonel Pop.

Urmăriți Impact.ro și pe