Cazul Caracal. Declarațiile care schimbă totul! Ce le-a spus ultima dată Dincă anchetatorilor: „Nu recunosc infracțiunile de viol”. Ce alte detalii ies la iveală

Stefan Daniel 02.09.2019, 14:40
Cazul Caracal. Declarațiile care schimbă totul! Ce le-a spus ultima dată Dincă anchetatorilor: „Nu recunosc infracțiunile de viol”. Ce alte detalii ies la iveală

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă a fost audiat din nou la DIICOT, însă unele dintre declarații sunt contradictorii. Detaliile pe care le-a dat par a fi rupte dintr-un scenariu de film de groază. Afirmațiile sunt sinistru de degajate, cu toate descriu fapte care stârnesc groază și indignare. El a povestit cum le-a ucis pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melenecu, dar a fost foarte atent la afirmații și a negat vehement că le-ar fi violat. Avocații și-au făcut foarte bine treaba pentru că a știut ce detalii și în ce mod să le prezinte anchetatorilor. Un adevărat expert.

Cazul Caracal: Dincă a fost audiat până acum doar de trei ori

Cu toate că este principalul suspect, Gheorghe Dincă a fost până acum audiat la DIICOT doar de trei ori. Prima dată a fost audiat de procurorii DIICOT Bucureşti pe data de 28 iulie, iar a doua oară pe 1 august 2019. De fiecare dată a dat câte două declaraţii, una referitoare la uciderea Alexandrei Măceşanu, iar cealaltă la uciderea Luizei Melencu. Conform Adevărul, Dincă este foarte strict și minuțios în declarații.

Tot ceea ce dezvăluie este bine gândit și formulat, ca să nu lase impresia că ar fi vrut să le facă rău fetelor. El vrea să-i convingă pe anchetatori că ambele crime nu au fost premeditate, ci au survenit din greșeală, că s-a enervat. A afirmat de fiecare dată că le-a lovit din impuls și că intenția nu a fost de omor. El pare să știe foarte bine că pedeapsa pentru lovituri cauzatoare de moarte este mai mică decât cea pentru omor.

Cazul Caracal: Cum a ucis-o Dincă pe Alexandra și de ce. Declarația lui

 Cazul Caracal. Declarațiile care schimbă totul! Ce le-a spus ultima dată Dincă anchetatorilor: „Nu recunosc infracțiunile de viol”. Ce alte detalii ies la iveală
Dincă e foarte atent la detaliile pe care le dă anchetatorilor

Gheorghe Dincă le-a povestit procurorilor cum a luat-o pe Alexandra Măceşanu în maşina personală, cum i-ar fi dat o singură palmă pentru că „fata îl minţise”, cum a dus-o acasă legată de mâini cu o curea şi în stare de inconştienţă şi cum ar fi dormit cu fata o noapte întreagă în pat fără să-i facă nimic pentru că era „epuizat”.  În ziua de 25 iulie, Dincă a spus că a plecat de acasă pentru câteva ore.

„În intervalul 09.00 – 12.00 am fost în oraş, pe la piaţă şi am băut un ceai”. Dincă a avut grijă să menţioneze că „Nu îmi amintesc să fi plecat spre Craiova în acea zi”, tocmai pentru a nu ieşi în relief premeditarea faptelor ce aveau să urmeze. Este informaţie certă că, în jurul orei 10,30, Dincă a mers la Craiova, a cumpărat o cartelă telefonică, a sunat-o pe mama Alexandrei şi i-a spus: „Mamă soacră, suntem bine, suntem la mare, plecăm în Anglia, aşa că nu-ţi face griji”.

Momentul care i-a declanșat furia a fost când a văzut-o pe Alexandra cu telefonul în mână:

„Am certat-o şi ea a răspuns şi atunci am lovit-o cu palma mâinii drepte peste faţă, moment în care aceasta a căzut lângă o masă, lovindu-se de ciment. Nu s-a mai ridicat şi am crezut că se preface ca să nu o mai bat. Am lăsat-o circa 1 minut, după care am ieşit afară şi am revenit. Am început să o mişc şi am văzut că nu se mai mişca. Când am mişcat-o am constatat că a început să îi curgă sânge pe nas. Din gură nu îi curgea sânge. Îi curgea sânge şi din urechea dreaptă, partea pe care căzuse. Nu ştiu dacă mai respira. Am observat că mişca un picior ca un spasm. Mi-am dat seama că este posibil să fi murit. Nu judecam, m-am panicat şi nu m-am gândit să chem ambulanţa. Îmi amintesc că atunci a curs sânge şi pe podea de la fată. Am observat că fata se răcea şi mi-am dat seama că nu îşi va mai reveni.”

Cazul Caracal: cum a scăpat Dincă de cadavrul Alexandrei

„Având un butoi metalic în curte, în care obişnuiam să fac focul şi ardeam diverse metale izolate, haine, lemne, m-am hotărât să ard cadavrul fetei. M-am dus în curte şi am luat nişte lemne tăiate scurt pe care le-am pus pe sita aflată pe pirostiile din butoi. Am luat-o pe fată învelită într-o husă de pat cu elastic şi am aşezat-o în butoi, în picioare, ea lăsându-se în jos şi intrând în butoi. Am băgat o cârpă îmbibată în motorină sub lemne şi le-am dat foc. Am folosit numai lemne la foc şi resturi de prin curte. Am dat foc cam la circa o ora-două după ce am constatat că fata murise. Precizez că corpul a fost întreg, nu am tăiat nimic. Am constatat că corpul fetei ardea fără să mai fie nevoie să mai introduc lemne. Am pus şi o pungă cu vaselină pe foc. Am găsit şi un carton de smoală pe care l-am pus pe foc. Nu am zdrobit cu nimic oasele, focul arzând până în jurul orei 20,00. Am intrat în casă în jurul orei 22.00 şi am aruncat mai multe haine, ca focul să ardă mocnit şi să alunge ţânţarii”, a declarat Dincă.

Cazul Caracal: cum a ucis-o Dincă pe Luiza Melencu

 Cazul Caracal. Declarațiile care schimbă totul! Ce le-a spus ultima dată Dincă anchetatorilor: „Nu recunosc infracțiunile de viol”. Ce alte detalii ies la iveală
Dincă susține în continuare că nu a vurt să le ucidă pe fete, pentru că știe că pedeapsa pentru lovituri cauzatoare de moarte e mai mică decât pentru omor premeditat

În cazul Luizei, scenariul este foarte asemănător, doar că, potrivit afirmațiilor suspectului, pe această fată a luat-o cu voia ei.

„Am intrat în discuţii care au devenit violente şi i-am dat o palmă cu mâna dreaptă peste obraz, fata a căzut jos cu faţa în sus, între pat şi perete, cu capul către noptieră, s-a lovit puternic cu capul de ciment. Fata nu se mai mişca şi am crezut că se preface ca să nu o mai lovesc. Am aşteptat să vad dacă îşi revine, dar aceasta nu şi-a revenit. Nu sângera la nivelul capului, dar cred că îi venise ciclul pentru că se murdărise pe pantaloni. Am intrat în panică văzând că nu mai mişcă, am încercat să o resuscitez, făcându-i diverse mişcări. Am observat că îi apăruse spumă la gură şi se auzea un pic de horcăit. M-am uitat mai bine la ea şi am observat că îşi înghiţise limba. Am încercat cu mâna să îi extrag limba dar nu am reuşit. Am constatat apoi că fata murise.”

Cazul Caracal: cum a scăpat Dincă de cadavrul Luizei

„M-am gândit să o arunc de pe pod de la Stoeneşti, dar mi-am dat seama că o vor găsi pescarii. În final am zis că merg şi o arunc în pădure. Am băgat 3-4 saci unul în altul şi am introdus-o de la picioare în brâu în ei. Văzând că nu ajung suficient de sus sacii, am tăiat fundul lor şi i-am tras mai sus. Apoi am introdus alţi 3-4 saci de la picioare şi alţi 3-4 saci de la cap în jos. Am înfăşurat sacii cu sârmă subţire de construcţii şi am dus cadavrul în autoturismul marca Renault model Megane, cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW. Mă gândeam să o duc să o las în pădure pe la Comanca. Am plecat noaptea pe o rută ocolitoare spre Corabia. Am trecut pe lângă Comanca, am mers spre Rotunda, Vlădila, ocolind centrul comunelor şi am ajuns la Vişina, în apropiere de Corabia”, a mai spus Dincă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe