Cazul Caracal. Decizia uluitoare de la tribunal. Familiile fetelor sunt în stare de șoc

Stan Filon 24.11.2020, 12:30
Cazul Caracal. Decizia uluitoare de la tribunal. Familiile fetelor sunt în stare de șoc

Cu copiii de negăsit de atâta amar de vreme și umiliți de autorități, familiile celor două fete presupus a fi fost ucise de Gheorghe Dincă au avut parte de încă o lovitură grea dată de data această dată de magistrați în cazul Caracal. Cele două familii sunt șocate și dărâmate de durere.

Familiile fetelor ucise, dărâmate de decizia magistraților

După ce bunicul Luizei Melencu a fost mult timp suspectat de uciderea nepoatei sale și tratat ca un posibil criminal, după ce a fost dus la detectorul de minciuni și urmărit cu tehnică specifică de procurori, acum acesta a mai primit o lovitură din partea sistemului.

Magistrații au respins cererea de strămutare a procesului de la Craiova, așa că celebrul dosar Caracal va fi judecat în același județ unde autoritățile s-au văzut depășite de situație de atât de multe ori, în acest dosar.  Mai mult decât atât, parcă pentru ao sătura pe Monica Melencu de făcut reclamații, judecătorii mărinimoși au pus-o pe femeia căreia i-a fost ucisă fata să plătească și cheltuielile de judecată. Mai ales că aceasta s-a obișnuit cu amenzile de la DIICOT, care au trimis „gorilele” de la jandarmerie să o ia pe sus pe mama îndoliată, fiindcă n-a vrut să stea la cheremul procurorilor, scrie spynews.ro.

Familiile fetelor ucise, daramate de ultima deizie a magistratilor
Familiile fetelor ucise, daramate de ultima deizie a magistratilor

Au fost obligați să plătească și cheltuielile de judecată

”Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.

Același verdict l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu, fata ucisă după ce polițiștii cărora le-a cerut ajutorul nu au fost capabili să o găsească timp de mai bine de opt ore, deși le-a dat indicații mai mult decât prețioase. Mai mult, știind că fata este răpită, acetia au tot sunat-o înapoi pe tânără fără să se gândească că răpitorul ar fi putut auzi apelurile lor.

Fac plângere la CSM

Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au avut tupeul să deranjeze instanța. În schimb, cel care a răpit-o pe fetița soților Măceșanu, a violat-o, a ucis-o cu acordul statului român și i-a incendiat cadavrul a avut parte de avocat din oficiu.

La momentul respectiv, după verdictul magistraților, Alexandru Cumpănaşu a transmis câteva cuvinte în numele familiei Măceșanu, anunţând că va depune plângere la CSM privind modul în care s-a judecat cererea de strămutare. ”Ne abținem de la comentarii și supoziții ce ar fi putut stă la baza acestei hotărâri însă o considerăm vădit nedreaptă și în calitate de persoană împuternicită notarial de către familie, voi depune plângere la CSM cu privire la modul în care s-a judecat solicitarea de strămutare a judecării cauzei. Pentru moment, comunicăm doar surprinderea și nemulțumirea față de această decizie, luată în ciuda multiplelor elemente vădite de posibilitate a influențării procesului la Tribunalul Olt reliefate atât de familie, cât și de mass-media, în ultimele luni”, a transmis familia Alexandrei, prin intermediul lui Alexandru Cumpănaşu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...