Cazul Caracal. Cui i-a mulțumit Dincă, la finalul declarațiilor în fața procurorilor. Detaliul care ridică mari semne de întrebare

Redacția IMPACT 21.10.2019, 17:43
Cazul Caracal. Cui i-a mulțumit Dincă, la finalul declarațiilor în fața procurorilor. Detaliul care ridică mari semne de întrebare

Aproape trei luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu și încă trei de când nu se mai știe nimic de Luiza Melencu, iar ancheta Caracal este departe de a fi finalizată. Noi informații care au ieșit la iveală ridică mari semne de întrebare în cazul care a șocat o țară întreagă. La finalul declarațiilor în fața procurorilor, Gheorghe Dincă ar fi avut un mesaj în care ținea să le mulțumească anumitor persoane. Acest detaliu tocmai a scăpat la suprafață și schimbă complet cursul desfășurării acțiunii!

Cazul Caracal: Cui i-a mulțumit Dincă, la finalul declarațiilor în fața procurorilor

Un detaliu simplu, dar care lasă loc unor interpretări importante, tocmai a ieșit la iveală în cazul Caracal și ridică mari semne de întrebare în privința declarațiilor pe care Gheorghe Dincă le-a făcut în fața procurorilor DIICOT.

Dacă în primele zile, acesta spunea că nu le cunoaște pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ulterior el și-a schimbat complet declarațiile, susținând că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. „Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, ar fi zis în primă fază acesta.

Imaginea monstrului din Caracal și-a dobândit-o după afirmațiile îngrozitoare care au șocat o țară întreagă și care fac referire la crimele pe care le-ar fi comis. Un articol realizat de adevarul.ro scoate la lumină un detaliu pe care doar cei implicați în anchetă îl cunosc. Și anume, Dincă ar fi fost bătut de polițiști, înainte să facă mărturisirile șocante.

El s-a hotărât să spună  că este responsabil pentru moartea celor două fete, pe 28 iulie, în jurul orei 14.00, când se afla la percheziții la locuința sa din Caracal.

El a dorit să stea de vorbă doar cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu, iar declarațiile le-a făcut în absența avocatului său.

Cazul Caracal. S-au scurs luni bune de la dispariția fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu
Cazul Caracal. S-au scurs luni bune de la dispariția fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Ce a spus Dincă, la finalul audierilor

Astfel, Dincă a fost dus imediat la DIICOT, unde s-au desfășurat și audierile, în cadrul cărora el a vorbit despre crime.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Dincă a infirmat violul, iar la finalul declarațiilor a avut un mesaj de mulțumire. „Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori.

Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a declarat presupusul criminal.

Potrivit adevarul.ro, Daniel Barbu este tot din Caracal, ca și Dincă, și a fost desemnat de IGPR pentru a participa la anchetă. Dincă a ținut să vorbească doar cu acesta.
Ionuț Spiridon este procurorul șef DIICOT Craiova, șeful procurorului Liviu Vasilescu (cel care a instrumentat dosarul dispariției Luizei Melencu), iar Barbu Nicolae este polișist la arestul IPJ Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe