Cazul Caracal. Ce au încercat să afle agenții FBI de la Gheorghe Dincă. În ce stadiu a ajuns ancheta

Redacția IMPACT 16.10.2019, 15:08
Cazul Caracal. Ce au încercat să afle agenții FBI de la Gheorghe Dincă. În ce stadiu a ajuns ancheta

Gheorghe Dincă, autorul crimelor odioase din Caracal a fost audiat încă o dată de speciliștii FBI, care au venit în România pentru a oferi o a doua părere cu privire la profilul psihologic și comportamental al acestuia, aflat în curs de analizare.

Surse din Poliția Română au declarat pentru evz.ro că Gheorghe Dincă a fost întrebat și dacă are cunoștință despre „plasarea” unor fete militarilor americani de la Deveselu. Posibilitatea ca rețelele de prostituție din Caracal să aibă legături cu militarii americani de la Baza Militară NATO Deveselu a fost pusă în discuție în cadrul audierilor lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu. Aceasta a fost una din temele abordate de specialiștii FBI, în cadrul audierilor la care au participat, împreună cu anchetatorii din România. Gheorghe Dincă a negat însă informațiile potrivit cărora acesta le-ar fi dat pe cele două tinere soldaților americani.

Gheorghe Dincă, față în față cu FBI

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat luna trecută autorităților din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI în vederea realizării analizelor ADN-ului Luizei Melencu.

„Prin ordonanța din data de 20.09.2019,  procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de  Medicină Legală „Mina Minovici”  efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial”, transmitea DIICOT printr-un comunicat de presă.

Pe lângă momentul când au stat față în față, agenții FBI au mai analizat și înregistrările cu Gheorghe Dincă,  atât din timpul perchezițiilor, cât și la momentul reconstituirii celor două crime pe care bărbatul susține că le-a comis.

Gheorghe Dincă, mecanicul de 66 de ani a fost adus săptămâna trecută la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML), spre a fi supus unor expertize medicale prin care să se descopere dacă acesta avea discernământ la momentul comiterii crimelor. Dacă în urma expertizei se va constata că bărbatul nu avea discernămât, acesta ar putea scăpa de pedeapsa cu închisoare, însă va fi închis într-o secție de psihiatrie.

Urmăriți Impact.ro și pe