Cazul Caracal | Cât timp va dura expertiza psihiatrică în cazul lui Dincă. Cum s-a schimbat el de când a ajuns pe mâna anchetatorilor

Redacția IMPACT / 09.10.2019, 17:16
Cazul Caracal | Cât timp va dura expertiza psihiatrică în cazul lui Dincă. Cum s-a schimbat el de când a ajuns pe mâna anchetatorilor

Apar noi detalii din ancheta de la Caracal, în care principalul suspect este Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani. El a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, iar ancheta a ajuns în faza în care trebuie supus și unei expertize psihiatrice.

Ancheta de la Caracal înaintează lent, deși au trecut aproape trei luni de când s-a descoperit că Gheorghe Dincă ar fi comis două crime oribile. Procurorii DIICOT, cei care conduc cazul, au cerut chiar și sprijinul FBI în acest caz.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a răpit și apoi le-a ucis pe cele două adolescente: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. În aceste zile, el este supus unei expertize psihiatrice. Practic, anchetatorii vor să vadă dacă acestea a avut sau nu discernământ.

Procedura, însă, nu e atât de simplă.

Cât durează expertiza psihiatrică în cazul lui Gheorghe Dincă

S-au scurs luni bune de la dispariția tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Gheorghe Dincă rămâne principalul suspect în cazul Caracal
S-au scurs luni bune de la dispariția tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

În sprijinul procurorilor DIICOT au venit și experți ai FBI. Ei au stat două zile la rând de vorbă cu principalul suspect pentru a-i analiza profilul psihologic. Specialiștii au vizionat, de asemenea, și probele video adunate de procurorii români în anchetă.

Așa s-a descoperit că Gheorghe Dincă ar fi fost internat, în urmă cu opt ani, la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina. Diagnostiul a fost de sindrom anxios depresiv, dar ulterior medicii au concluzionat că bărbatul suferă de tulburări de personalitate și de comportament cauzate de abuzul de alcool.

Expertiza psihiatrică realizată acum în cazul său va dura mai multe zile. Practic, raportul e așteptat peste abia 30 de zile. Surse citate de Adevărul susțin că Gheorghe Dincă și-a modificat, între timp, comportamentul.

Dacă la început, Gheorghe Dincă avea un aer superior, el și-ar fi schimbat atitudinea de când a fost transferat din arestul IPJ Olt în arestul Capitalei, iar apoi la Jilava.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei, citate de Adevărul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI