Cazul Caracal. Așa ceva nu s-a mai spus până acum despre Dincă. Ce a dispărut din dosar

Stan Filon 27.11.2020, 11:18
Cazul Caracal. Așa ceva nu s-a mai spus până acum despre Dincă. Ce a dispărut din dosar

Avocații Carmen Obârșanu și Tonel Pop au oferit detalii incredibile despre cazul Caracal! Cei doi acuză procuroii că au plantat probe în curtea lui Gheorghe Dincă, iar că monstrul din caracal este învățat de cineva ce să spună și când să spună! În plus, avocata aduce acuzații și familiei Alexandrei Măceșanu!

Avocata Carmen Obârșanu face acuzații grave în dosarul Caracal, din care ar fi dispărut probe esențiale

Pe data de 18 noiembrie a avut loc deja al doilea termen al procesului în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Ședința a fost ținută la Tribunalul Olt, iar apărătorul lui Dincă refuză să citească dosarul, pentru a trage de timp, spune avocata.

„Avocatul lui Dincă nici nu a citit dosarul și nici măcar nu a vorbit cu Dincă! Nu știu de ce nu a vrut să citească dosarul și de ce nu a vrut să vorbească cu Dincă. O săptămână m-am rugat de avocatul lui: „Du-te domnule și citește dosarul, du-te și vorbește cu el!” Nu și nu, și nu, și nu! Ei, și Dincă știa că avocatul lui nu a citit dosarul! De unde știa el asta? Îmi pun întrebarea asta: Cine i-a spus lui Dincă chestia asta?! Avocatul avea niște copii din dosar, mi-a spus mie, avea niște declarații ale lui Dincă.

Avocata Carmen Obarsanu vine cu acuzatii grave in dosarul Caracal
Avocata Carmen Obarsanu vine cu acuzatii grave in dosarul Caracal

”Cineva îi spune ce să facă și ce să zică a doua zi”

Dar declarațiile lui Dincă nu sunt luate nici procedural și nu conțin nici lucruri reale. Nu știu cine-l învață pe Dincă, pentru că el este prelucrat tot timpul. Cineva îl învață! Cineva îi spune ce să facă și ce să zică a doua zi. Așa a fost și când a fost în arest, așa a fost și la București. Nici declarațiile nu le-a scris în cameră. Nici înregistrările pe care le-au depus la dosar, în perioada în care el a fost sub supraveghere, nicăieri, niciunul din camera nu l-au întrebat ce scrie, dar el scria declarații în șir, foarte multe.

Nimeni nu l-a întrebat: bă, ce dr*cu scrii acolo? Deci unde a scris și sub influența cui? Că el a zis o dată că era pus să scrie de mai multe ori și dacă greșea o lua de la capăt, în declarațiile acelea în care spunea ce le-a făcut fetelor, dar nu sunt probe în casa aia că a fost viol! Asta e treaba!”, a spus Carmen Obârșanu, pentru DC NEWS.

”Toate probele sunt falsificate”

Avocata spune că toate probele din dosar sunt falsificate! Carmen Obârșanu spune că au dispărut de la dosar apeluri făcute de polițiști, dar și de persoane suspecte. În plus, au apărut alte numere de telefon la dosar.

„Eu nu pot să-mi dau seama dacă este o măsură făcută să destructureze o filieră sau… nu știu, nu-ți poți da seama ce e acolo, pentru că toate probele sunt falsificate! M-am uitat!

De exemplu, ceva evident, în 14 dispare Luiza, în 15 dimineața, un bărbat îl sună pe bunicul Luizei și îi spune că fata e plecată din țară. Bunicul sună la Poliție și îi dă numărul de telefon polițistului. Polițistul sună de pe numărul lui, de pe telefonul de serviciu, pe respectivul. Sună telefonul, nu răspunde, după care, polițistul trimite mesaj: Vă caută Poliția Dioști!

După care, îl sună din nou, deci e vorba de 2 apeluri și un mesaj. Ei, când se scoate desfășurătorul acelui telefon, se constată că s-a trimis doar un mesaj de la acel telefon. Doar mesajul! Apelurile nu mai apar! Cine a șters apelurile? Pentru că polițistul, acum o săptămână mi-a spus: Doamnă, telefonul a sunat, dar nu a răspuns nimeni și atunci am trimis mesajul. De ce au fost șterse apelurile? Ce alte apeluri au mai fost acolo și au fost șterse? Și la fel și de pe telefonul Luizei, sunt multe apeluri șterse, multe, și de pe telefonul lui Dincă, cel cu abonament sunt șterse foarte multe și nu poți să dai un pronostic, să spui ceva, dacă nu ai probe corecte! Unde sunt originalele? Și bătrânul (n.r. bunicul Luizei) zice foarte bine: Dați-mi originalele! Nu aveți dreptul!

Ăștia, atât de proști au fost încât au tăiat ca în cazul Ciomu. Au tăiat și dintr-o parte, au tăiat și din altă parte, și tăieturile nu corespund! Pe telefonul lui Dincă sunt niște numere de telefon, pe listing (n.r. listare, desfășurător), cică venit de la operator, sunt alte numere de telefon și, pe parcursul unei luni și jumătate, sunt cel puțin 13 numere de telefon diferite, numere în plus pe telefonul lui Dincă, față de listing. Păi de ce apar numerele, apelurile pe telefonul lui, dar pe listing nu apar? De ce?”, a completat avocata.

Au fost plantate probe cu polițiștii la poarta lui Dincă

Apărătoarea face în continuare acuzații grave la adresa autorităților. Ea spune că în noaptea petrecută de polițiști la poarta lui Gheorghe Dincă, cineva a plantat probele din celebrul butoi din spatele curții.

„Nu-mi iese din cap figura procuroarei șefe, când a întrebat-o mama Luizei: „Doamnă, fetele sunt moarte?”. – „Da! Da!” a zis ea. Și se uita în ochii mamei Luizei ca și cum voia să-i transmită: „Sunt moarte! Degeaba le căutați!”

Bun, dacă tu știi că sunt moarte, unde sunt corpurile, că în butoi și în sac nu sunt! Acolo e o persoană tânără implicată, care cunoștea parte tehnică, iar noaptea, când au stat procurorii la poartă, s-au plantat probe, nu s-au șters probe! Nu s-au șters, s-au plantat! De asta nici nu au intrat! Ei știau că nu o mai găsesc pe Alexandra acolo, de mult dispăruse și ea a plecat pe picioarele ei de acolo. Toți am realizat! Iar câinele i-a dat în vileag. CD-ul cu strigătul Alexandrei nu este în dosar! Nicăieri!”, a mai dezvăluit avocata familiei Melencu.

Familia Alexandrei Măceșanu tace suspect

Carmen Obârșanu spune și că familia Alexandrei Mceașanu tace suspect. Aceasta îl acuză pe Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei, că nu a făcut nimic din ce a promis că va face și că nu a scos nici măcar copii de la dosar!

„De ce tace Cumpănașu? De ce e mucles acum? De câte ori l-am rugat să participe și să mă ajute, m-a refuzat. Am mesaje trimise de el! Caută numerele astea de telefon, ca să pot să mai avansez puțin în dosar. Scuză-mă, sunt ocupat, am niște probleme și 2 ore mai târziu apărea în cireș. Și l-am întrebat, bă, tu ești sănătos? Nici el, nici avocatul lui nu au citit dosarul! Dacă cineva găsește, din 15 ianuarie până acum o săptămână, o cerere semnată de apărătorul familiei Măceșanu de studiu al dosarului, eu o mănânc! Deci nu există nicio cerere, în afară de cea de eliberare a unor înregistrări, care a fost respinsă de judecătoare. Nici măcar nu au scos o copie a certificatului constatator de deces al Alexandrei. A refuzat să conteste și am întrebat-o pe mama Alexandrei dacă a făcut-o și mi-a spus că nu. Nu înțeleg ce e în spatele afacerii, nu înțeleg! Nici măcar nu au scos copii din dosar. Deci eu nu înțeleg ce se întâmplă acolo, cine, de ce?! De câte ori m-am dus, toată lumea se uită, nimeni nu spune nimic!”, ne-a mai spus ea.

Înregistrările convorbirilor telefonice vor fi șterse

Avocata insistă pe scoaterea probelor din telefoanele victimelor, cât și a celui acuzat de omor, deoarece operatorii de telefonie mobilă nu pot ține înregistrările mai mult de doi ani de zile, după care toate dovezile vor fi șterse.

„Acum, pe 16 decembrie, va fi foarte interesant, pentru că dacă refuză iar Dincă să dea declarații, sub alt pretext, o să insist musai să mergem pe probe, pentru că deja se apropie 2 ani și nu o să mai obținem niciun fel de probă la telefoane. Agenții de telefonie nu păstrează probe mai mult de doi ani, dar adevărul e că probele sunt la procuror undeva, pentru că nu ar fi atât de tâmpiți procurorii să nu facă adresă pentru acele probe. Eu cred că le au, dar le au în altă parte”, a încheiat Carmen Obârșanu.

Problemele cazului de la Caracal au fost confirmate, în exclusivitate pentru DC NEWS, și de avocatul Tonel Pop care a spus ferm că: „Atât procesul, cât și cazul sunt gheață la mal. Nu s-a avansat cu nimic, nu s-a întâmplat nimic!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...