Cazul bărbatului de 47 de ani din Târgu Jiu care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca: Au fost găsite cheaguri de sânge în numeroase organe

Ana Anitoiu, Ioana Constantin 20.04.2021, 10:39
Cazul bărbatului de 47 de ani din Târgu Jiu care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca: Au fost găsite cheaguri de sânge în numeroase organe

Bărbatul în vârstă de 47 de ani din Târgu Jiu care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca anti-Covid-19 avea cheaguri de sânge la nivelul mai multor organe. Raportul analizelor acestuia arată că plămânii lui au fost cei mai afectați. Medicii din acest oraș au avut un singur lucru de spus.

Ce spun medicii din Târgu Jiu despre bărbatul care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Raportul analizelor bărbatului din Târgu-Jiu care a murit pe 28 februarie, la o zi după ce a fost vaccinat cu prima doză de la AstraZeneca arată că acesta avea cheaguri de sânge la nivelul plămânilor, creierului, rinichilor, inimii şi intestinelor. Dintre toate aceste organe, plămânii au fost cei mai afectați, potrivit Antena 3.

Specialiştii suspectează că bărbatul decedat după vaccinarea cu serul AstraZeneca, redenumit Vaxzevria, suferea de o pneumonie severă. Medicii de la Târgu Jiu susţin că nu sunt în măsură să se pronunțe dacă trombozele au fost sau nu provocate de inoculare.

Cazul barbatului de 47 de ani din Targu Jiu care a murit dupa vaccinarea cu AstraZeneca: Au fost gasite cheaguri de sange in numeroase organe
O persoana vaccinata de un cadru medical

Nu s-au recoltat probe pentru analiza toxicologică

Raportul de analiză a fost pus la dispoziția anchetatorilor, în vederea stabilirii unei eventuale legături între vaccinarea cu serul de la AstraZeneca și decesul bărbatului de la Târgu Jiu. Totodată, documentul a fost trimis către Ministerul Sănătății.

Urmează ca procurorii să hotărască ce alte probe ar mai putea fi prelevate în acest caz. Însă, după decesul bărbatului vaccinat cu AstraZeneca nu au fost luate probe pentru analiza toxicologică, iar acum este prea târziu pentru a fi făcut acest lucru. Pacientul nu avea afecțiuni preexistente şi primise serul din lotul ABV 2856 ce a fost oprit de la utilizare în Italia, după care şi în România.

Șeful DSP Gorj, despre bărbatul decedat după vaccinarea cu AstraZeneca

Luna trecută, șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, declara că nu a fost stabilită nicio legătură de cauzalitate între decesul și vaccinarea bărbatului. Acesta a menționat că pacientul a suferit un infarct miocardic și a atras atenția că au fost vaccinați în total în Gorj peste 1.000 de oameni cu doze din acest lot. Și coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a avut săptămâna trecută o videoconferinţă cu șefii DSP în care le-a comunicat acestora același lucru.

„În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, a spus șeful DSP Gorj, la data de 12 martie.

Caz similar în Argeș. Un bărbat de 45 de ani a avut aceeași soartă

Un caz similar s-a petrecut la începutul lunii martie în Mioveni, județul Argeș. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a murit la o zi după ce s-a vaccinat anti-Covid-19 cu prima doză de la Pfizer/BioNTech. La patru ore de la administrarea vaccinului, a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, după un episod de pierdere a cunoștinței suferit la domiciliu. S-a externat seara, iar a doua zi dimineața a decedat.

”În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, anunță CNCAV într-un comunicat, în timp ce medicul lui de familie a precizat că acesta era în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute,

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...