Caz cumplit la Iași. O fetiță de doar un an și jumătate, bătută fără milă de tatăl vitreg. Totul din cauza refuzului de a face la oliță

Elena Avramescu 14.04.2021, 12:18
Caz cumplit la Iași. O fetiță de doar un an și jumătate, bătută fără milă de tatăl vitreg. Totul din cauza refuzului de a face la oliță

O fetiță de doar un an și jumătate, bătută de tatăl vitreg. Un bărbat a fost trimis după gratii după ce și-a agresat cei trei copii. Astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Vasile Lupu la 3 ani și 8 luni de închisoare, sub acuzațiile de rele tratamente aplicate minorilor și lovire sau alte violențe.

O fetiță de doar un an și jumătate, bătută fără milă de tatăl vitreg

Trei copii au trecut printr-un adevărat iad din cauză că bărbatul îi bătea des, și chiar îi punea să meargă la muncă, necontând faptul că erau mult prea mici pentru acest lucru. Toate acestea pentru a-i putea cumpăra bărbatului de băut. Iar dacă aceste lucruri nu erau suficiente, o fetiță de un an și jumătate a fost bătută cu varga din simplul fapt că nu a vrut să facă la oliță.

După ce toate acestea au ieșit la suprafață, bărbatul a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Vasile Lupu la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 8 luni de pușcărie, pentru rele tratamente aplicate minorilor și lovire sau alte violențe. În plus, individul a fost obligat să le achite despăgubiri micuților.

Instanța admite în parte acțiunea formulată de către persoanele vătămate Andrei A., Vlăduț A. și Andreea N. Obligă inculpatul să le achite acestora câte 10.000 de lei fiecăruia, cu titlu de despăgubiri civile, au spus judecătorii.

O fetita de doar un an si jumatate, batuta fara mila
O fetita de doar un an si jumatate, batuta fara mila

La data de 19 septembrie 2019, Vasile Lupu, în vârstă de 41 de ani, a fost trimis în judecată de procurori, pentru rele tratamente aplicate minorilor și violență în familie. Conform anchetatorilor, bărbatul i-a agresat în mod repetat, fizic și verbal, pe copiii, de 8 și 11 ani, ai concubinei sale. Astfel, micuții au fost loviți aproape în fiecare săptămână cu palmele, cu cureaua sau chiar cu bățul. Astfel, copiii erau terorizați, motiv pentru care unul dintre ei a și fugit de acasă, alegând să locuiască la sora sa. În plus, minorul Andrei A. a fugit de mai multe ori de acasă și a dormit la mai multe persoane, reușind să revină acasă după câteva zile.

Minorii au asistat la mai multe acte de violență fizică exercitate de către inculpat asupra mamei lor. De asemenea, inculpatul obișnuia să îi oblige să presteze diverse activități gospodărești, nepermițându-le să participe la activități specifice vârstei lor, au declarat anchetatorii.

Între ianuarie și martie 2019, Vasile Lupu a agresat-o fizic și pe nepoata concubinei sale, o fetiță de doar 1 an și 5 luni, care fusese lăsată în grija acestora de către mama sa, fiind nevoită la muncă în București. Procurorii au spus că bărbatul a lovit-o pe fetiță de mai multe ori, cu palmele dar și cu o vargă, din cauză că plângea sau că nu-și făcea nevoile la oliță.

În perioada în care minora A.N. s-a aflat la domiciliul inculpatului, acesta a lovit-o de mai multe ori cu palmele și cu varga în zona fundului și a tras-o de păr, întrucât nu își făcea nevoile fiziologice la oliță sau pentru că plângea, au mai spus anchetatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...