Câți români vor fi vaccinați până în septembrie. Premierul a făcut anunțul, numărul e imens

Stan Filon / 13.01.2021, 17:33
Câți români vor fi vaccinați până în septembrie. Premierul a făcut anunțul, numărul e imens

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre imunizarea împotriva coronavirusului și despre cum decurge campania de vaccinare din țara noastră. În plus, șeful Executivului a spus câți români ar trebui să fie vaccinați până în luna septembrie!

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre cum decurge campania de vacinare și la ce cifre se va ajunge în luna septembrie

Florin Cîțu s-a declarat mulțumit de felul în care decurge campania de vaccinare în țara noastră și a spus că până la toamnă speră să fie imunizați în fațanoului virus nu mai puțin de 10,4 milioane de români, potrivit Agerpres.

”Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine de acum şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

Cati romani vor fi vaccinati pana in septembrie
Cati romani vor fi vaccinati pana in septembrie

”Lumea vrea să se vaccineze”

Premierul a mai declarat că românii vor să se vaccineze împotriva coronavirusului și acest lucru va fi posibil, deoarece sunt suficiente vaccinuri, cât și personal medical care să vaccineze populația. În plus, a recunoscut că primește zinic propuneri de la spitale private care să vină în ajutorul Guvernului cu personal și spații unde oamenii să se poată vaccina.

”Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort.

Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a afirmat Cîţu, întrebat dacă sunt suficiente cadre medicale pentru a putea să facă această campanie de vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI