Câți profesori au fost prinși copiind la examenul pentru titularizare. Numărul este extrem de mare

Diana Dumitrache 30.07.2020, 12:44
Câți profesori au fost prinși copiind la examenul pentru titularizare. Numărul este extrem de mare

Miercuri, 29 iulie, cadrele didactice au susţinut proba scrisă la examenul de titularizare 2020. Ministerul Educaţiei a anunţat câţi profesori au fost prinşi copiind. Din păcate, numărul acestora nu este deloc unul de neglijat.

Titularizare 2020. Numărul profesorilor care au încercat să trişeze, unul destul de mare

Miercuri, 29 iulie, a avut loc examenul scris de titularizare, din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar. Pentru susținerea titularizării s-au înscris 30.113 candidați. Aceştia au concurat pe 4.030 de posturi. Conform Ministerului Educaţiei, au fost cele mai puţine posturi scoase la concurs din ultimii 5 ani.

Cadrele didactice au avut 4 ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele. 2.145 (7,94%) de candidați dintre cei prezenţi s-au retras. 32 au fost eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei din urmă vor rămâne, conform regulilor, fără catedra în noul an şcolar.

Câți profesori au fost prinși copiind la examenul pentru titularizare. Numărul este extrem de mare
Câți profesori au fost prinși copiind la examenul pentru titularizare. Numărul este extrem de mare

Când se afişează notele la titularizare 2020

Primele rezultate de la titularizare 2020 vor fi afișate pe 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte). Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

După ce mai mulţi candidaţi au cerut ca notele să fie anonimizate, Ministerul Educaţiei a anunţat că acest lucru nu este posibil din mai multe motive.

„În fișa de înscriere candidații și-au dat acordul pentru afișarea nominală a datelor obținute în urma susținerii probei scrise, dar și a rezultatelor lor “, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...