Câți kilometri poți merge cu Dacia fără să realimentezi. Anunțul incredibil despre noile modele

Cristian Cojocaru 25.02.2021, 17:38
Câți kilometri poți merge cu Dacia fără să realimentezi. Anunțul incredibil despre noile modele

Noile modele de Dacia fabricate la uzina din Mioveni, se pot lăuda cu o autonomie de invidiat, putând rula foarte mulți kilometri fără să realimentezi. Datorită alimentării duale, atât pe benzină cât și pe GPL, modelele noi de la Dacia vor polua mult mai puțin.

Foarte mulți kilometri fără să realimentezi cu noua Dacia

Producătorul de la Mioveni a venit cu varianta de alimentare cu gaz petrolier lichefiat pentru toate modelele din ofertă. Nivelul de poluare a acestora a scăzut cu 10% față de modelele pe benzină. Astfel, Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Duster Pick-up vin acum cu un tip de alimentare duală.

Gama este denumită ECO-G 100 se poate lăuda cu o autonomie de până la 1.300 de kilometri cu ambele rezervoare pline, fără a realimenta. Modelul care nu a primit motorizarea ecologică este Lodgy, din cauza faptului că modelul urmează a fi scos din oferta Dacia și înlocuit cu un nou crossover care este în teste. Varianta GPL a fost anunțată și la modelul viitor.

„Tehnologia GPL ajută la atingerea prevederilor normelor CAFE şi este integrată de echipele noastre de ingineri aici, în România, pe motorizările existente în gamă. Emisiile de CO2 sunt mai scăzute cu 11% faţă de versiunea pe benzină. Lucrăm îndeaproape cu colegii din uzine, astfel încât să livrăm clienţilor noştri o alternativă mai curată, simplă şi competitivă”, a declarat Alexander Simionescu, director al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie.

Noile modele Dacia cu sistem GPL au o autonomie de până la 1.300 de kilometri
Noile modele Dacia cu sistem GPL au o autonomie de până la 1.300 de kilometri

Au fost stabilite performanțe semnificative cu privire la reducerea consumului

În urma rezultatelor, s-a constatat faptul că atât consumul cât și emisiile de dioxid de carbon au cunoscut o scădere semnificativă. Astfel, emisiile s-au redus cu 11,3%, consumul energiei electrice a cunoscut o scădere de 7,1%, iar cantitatea de deșeuri periculoase a scăzut la rândul său cu 5,2%.

Rezervorul GPL este montat în spațiul în care în mod normal s-ar afla roata de rezervă. Mai multe sisteme de siguranță au fost implementate în scopul respectării standardelor de securitate. Noile modele Dacia pot accesa inclusiv parcările subterane. Acest lucru este interzis celorlalte autovehicule care sunt dotate cu o instalație GPL.

Modelele care au sistemul de alimentare dual, pot ajunge la o autonomie de 1.000 de kilometri, iar trecerea de la benzină la GPL și invers se face în mod manual prin apăsarea unui buton în timpul deplasării. În cazul în care rezervorul GPL se golește, funcția intră automat. Prin programul Rabla, Dacia Duster echipată cu instalație GPL are și un preț de pornire foarte mic, de numai 14.950 de euro. Pentru Sandero Stepway ECO-G, cumpărătorul va trebui să plătească 10.810 euro, iar pentru un Logan TCe 100 GPL, 9.950 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI